AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, beraberinde İl Genel Meclis Üyesi Bilal Vural ile birlikte CHP Niğde İl teşkilatını ziyaret etti. Ziyaret sırasında Akkaya Barajı çevre sorununu konuştular. 

Ziyarette CHP'den  İl Başkanı Erhan Adem ve İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz'da bulunarak hep beraber baraj kokusunu  konuştular. 

İhlas Haber Ajansının haberine göre, ziyaret sırasında Akkaya Barajı çevre sorunu konuşulmuş. 

Bir kaç yıldır siyasiler tarafından konuşulmayan ama vatandaşlar tarafından çok konuşulan Akkaya Barajı çevre sorununun iki parti il başkanı tarafından konuşulması, Ohal rejimi dolayısı ile  Akkaya konusunu rahatlıkla  konuşamayan bazı  gasteciler!  ise bu konuşmaları olumlu karşıladı. 

Ak Parti ve CHP İl Başkanlarının Akkaya konusundaki konuşmasını merak eden bazı  Niğdeliler ise  Borhaber.net'e konuşarak  sayın iki il başkanının  Akkaya konusundaki konuşmalarının  detayını  merak ettiklerini bu konuda daha detaylı ve kamuoyuna yansıyacak şekilde bir daha konuşmalarını istediler.

İktidar ve Ana muhalefet partili iki il başkanının bu konuşmasından, sonradan  haberdar olan ve hiç bir konuda konuş-a-mayan bir başka muhalefet il başkanı ise; "Madem konuşacaklardı, bana neden haber verilmedi? Başkanı seçerken böyle konuşmamıştık ama... Hem zaten CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer hep bu konuyu konuşup duruyor. Makbul olan ise  Ak Partili iki milletvetvekilinin konuşmamasıdır. Eğer onlar konuşmuyorsa bir bildikleri vardır. Benim konuşmamam da onların konuşmamasındandır. Konuşmamalarına hem  sınırsız hemde sorunsuz  destek veriyorum" diye konuştu. 

Bazı Borlular ise bu konunun zaten yıllardır konuşulduğunu, konuşmakla yolların aşınmayacağını, konuş konuş nereye kadar diyerek her ortamda bu konunun konuşulmamasını, boş boş konuşmanın birşey ifade etmeyeceğini, bu konuşmaların kaybolmayacağını, konuşmaların evrenin bir yerlerinde hep  var olduğunu,  artık konuşma yerine koşmanın gerektiğini belirttiler. 

Borlu ve Niğdelilerin bu konuşmalarına kulak misafiri olan Çamardılı bir grup vatandaş ise "zaten konuşmak için konuşmuşlardır" dedi. Çamardılı vatandaşlar,  Akkaya Barajı çevre sorununun çözümü için öneri de getirdiler. Çamardılılar;    Ecemiş Suyu'nun Aksaray'a bağlanması yerine Akkaya Barajına bağlanması halinde Akkaya'daki pis su daha temiz hale gelir" diye konuştu. 

 Konuşturan: Şerafettin ÇOPUR
Editör: TE Bilişim