Rıza Zelyut yazdı 

19. Yüzyıl'ın sonuna doğru Osmanlı Devleti  parça parça kopartılıyordu. Padişah 2. Abdülhamit bunu önlemek için Müslüman milletlere  İslamcılık-Ümmetçilik fikrini yaymaya uğraşıyordu. Hıristiyan uyruklara ise Osmanlıcılık  fikri ile sahip olmaya çalışıyordu. 

Devlet çökerken İslamcılık, Osmanlıcılık gibi görüşlerin işe yaramadığı anlaşılınca Türk aydınları uyandılar. İlkin Samipaşazade Sezai, 'Türküm!' diyerek şiir yazdı. Ondan beş sene sonra Mehmet Emin Yurdakul; 'Ben bir Türk'üm dinim, cinsim uludur!' diye kükredi.

Bu duygu ve bilinç, devleti yöneten padişahçı kadroda yoktu ama askerin ve aydınların arasında  güçleniyordu. İşte İttihad ve Terakki; bu fikri aldı; daha da geliştirdi.

Türk aydınları bu dönemde 'Ben de varım!' diye ortaya çıkmasa; Osmanlı toprakları etnik gruplara dağıtılacak; bu millet de doğrudan doğruya yok edilecekti.

ÇAĞDAŞ DÜNYA

Başbakan Erdoğan; Osmanlı Devleti'ni dini kullanarak kurtaracağını sanan Hürriyet ve İtilaf Fırkası'nın yüz sene önceki görüşlerini bugün aynen tekrar ediyor. Milli kimliği reddeden bu tavır; dünya gerçeklerinden tamamen kopuktur.

Çünkü; bugün başta ABD olmak üzere; dünyayı yöneten büyük devletlerin tümü 'milliyetçi devletler'dir. ABD Amerikanlığı ile, Japonya Japonluğu ile; Almanya Almanlığı ile, İngiltere İngilizliği ile iftihar eder. Peki siz Başbakan Erdoğan'ın hiç Türk milleti dediğini duydunuz mu?  

Bilmeliler ki: Modern demokrasi dediğimiz Batı demokrasisini de feodal devletlere karşı mücadele ederek kurulan milli devletler yaratmıştır.

Doğu'daki milliyetçilik; özünde Amerika'ya ve Avrupa'ya karşı duruştur.

Türkiye'nin kuruluşunu da işte Türk milliyetçileri bu duruşlarıyla başardılar.

Ama Kurtuluş Savaşı'nda bizdeki dindar geçinen Müslümanlar; Yunanlılarla, İngilizlerle işbirliği yapıp Ankara hükümetini yıkmaya çalıştılar.

Türk milliyetçileri açlıkla, yoklukla, ihanet eden padişahçılarla ve İngiliz dostu sözde din adamlarıyla savaşarak bu devleti kurdular.

Suçları bu yüzden büyük. 

ARAPLAR BAŞLATTI

Hemen belirtelim ki bir milleti; başka milletlerden üste çıkaran tavrı başlatanlar; Araplar oldu. 7. Yüzyıl'ın sonundan itibaren Emevi devleti, diğer milletleri 'Mevali' yani 'Köle' ilan etti. Bu yağmacılar; başka milletten bir erkeğin Arap kadın almasını bile bu yüzden yasakladılar. Bugün bizim dindarlar, bu zihniyeti iktidara taşıyan Muaviye'yi 'Hazret!' diye yüceltmiyorlar mı?

Başbakan Erdoğan, Kuran'daki şeytan hikayesine kadar gideceğine, Arapların bu Mevali görüşüne taş atsaydı ya...

Hem Kuran'da sadece işine geleni almayacaksın. Kuran-ı Kerim'de; Hucurat Suresi 13. ayette denilene bakın: 'Birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için sizi milletlere, sülalelere ayırdık.'

Milletten söz etmek; milletlere ayrılmak suç ise Allah da hata mı yaptı acaba?

Peki 'Türkiye'de 36 etnik grup vardır.' diyerek Türk milletini, 36 ırk parçasına ayıran kimdi?

YA ESKİ ÜLKÜCÜLER?

Milliyetçi olduklarını söyleyen bazı eski Ülkücüler, 12 Eylül 2010 referandumunda AKP'ye açıkça destek oldular; MHP'yi yerden yere vurdular. Bu dönemde onlar; kendilerine 'Kanlı, katil!' denilmesini bile sineye çektiler. Şimdi de 'Şeytan' ilan edildiler.

Niye sesiniz çıkmıyor ey eski Ülkücüler?

Konuşmanız için illa da MHP'yi mi eleştirmeniz gerekecek?

Güneş

Editör: TE Bilişim