Gazeteci  Dursun Suna yazdı…

 

Bir kaç yılda bir Kayseri Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki ,ye ziyaret ederiz,bunun yanında Melikgazi Belediye Başkanı Memduh  Büyükkılıç, bey,ide ziyaret  ederiz sağ olsunlar es son ocak ayı içerisinde  bir konu için aradılar telefonla görüştüm.Uzun yıllardır gerek Niğde,de Devlet hastanesinde doktorluk görevi yaptığı zamanlarda olsun, benim o yılarda ki öncesine dayanan basın olduğumuz için kaynaşan dostluğumuz var.

           Kayseri’nin belediyecilikle ilgili bütün işleri tamamlamış, sanayide, Üniversitede, Kültür merkezi ve spor alanında işlere ağırlık vermiş durumda. Katıldığımız etkinliklerde ilk bakışta pek ilgimizi çekmeyebilir ama çok önemli atılım bu. Niğde, den birçok muhtar arkadaşlarımız gecen yıl bir davet için Kayseri ye gittiler, belediye başkanı bir zat kendisi takipçisi olup ilgilendi, muhtarları bir bir ilgilenerek Kayseri maçına gönderiyor, bazılarını Erciyes dağına göndererek teleferik gezisi yaptırıyor, gerçi bana nasıp olmadı bu gezi ama giden muhtarlarıma nasip oldu, bizlere de yaşadıklarını gezdirildiklerini anlattılar.

      AB Yolunda Kayseri de seminer toplantısına davet

          17-18 Nisan 2013 tarihlerinde Avrupa Birliği Bakanlığı Basın ve Hakla İlişkiler Müşavirliği ve Baş müzakereci Egemen Bağış, ın himayelerinde Kayseri de seminer programı var. Kayseri, Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Tunceli ve Yozgat ilerinde bulunan gazetelerde çalışan muhabirler davetlidirler. Anlatmak istediğim çalışma, üretim alanında birçok yatırımı ve yaptırım gücü var. Kayserili İşadamları bu işlerde ne denli mahir bilirsiniz. Birçok markada üretim ihracat sanayide vesaire. Bütün bu faaliyetlerden elde edilen yılda 300 milyon dolar, bunun yüzde 20’si kar olsa,60 milyon dolar. Başkan Özhaseki,dünyanın önde gelen birkaç kayak merkezinde bulunmuş….

     Diyor ki Nüfusu Kayseri,nin yarısı kadar olan bir yerleşim biriminin sırf kayak sektöründen elle ettiği gelir 5 milyar dolar!...Düşünün Kayseri, onca üretimin karşılığı olarak ancak 300 milyon cıro yapıyor…Adamlar bir tek kayak işinden 5 milyar dolar elde ediyor.

      Hizmet işi böyle…

Kayserinin Spor dallarındaki tesislerine bir bakın bütün spor branşlarında Avrupa ya ismini duyurmasını da bir göz önüne getirelim ben hesabini yapmakta elbette zorlanırım, hatta yapamam. Az daha unutuyordum spor dedim de aklıma geldi, bizler sporda nerelerdeyiz profesyonel bir takım var mı? Olacak mı? Daha bizim stadımız yok 1950 de1960 yapılan statla spor yürütüyoruz.

    Ülkemizde Turist sayısı yıldan yıla artıyor….

Dünyanın en çok turist çeken ülkeleri arasına girdik. Nevşehir, Kayseri, Konya, nerde biz Niğde olarak nerdeyiz, yurdumuzun her geri turizm de patlama yaptı. Kültürel etkinliklerinden istifa etmeyi, gezmeyi görmeyi, yemeyi içmeyi arzu eden turistlere hitap ediyor. Kayseri Erciyes’te yapılmakta olan muhteşem karmaşık, birkaç yıl sonra Kayseri’ye bütün diğer faaliyetlerden elde ettiğinin en az on katına getirebilir.Bu zenginlik Kapadokya’nın tarihi zenginliğinin üzerinde oturan Nevşehir, e de, diğer illere de yarar.

     Biz niye suyumuzu kullanamıyoruz…

Bursa Türkiye de  Su şehri olarak bilinir Bursa şehrinden den sonra, Kayseri yapılan çalışmalar da Erciyes bölgesinde “Şifalı su kaynakların da”bulunduğu nu göstermiş kayak turizmi ve sağlık turizmi.Bir araya gelirse Kayseri yi kim tutar!......Kayseri Büyük şehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki , Erciyes projesi için bugüne kadar 120 milyon euro harcandığını belirtti.Bir 40 milyon euro daha harcandığında, kompleks tamam olacak.Tam 21 otelin yeri satılmış….buralara Kayseri çok önem veriyor, teşvik unsuru sunuyorsunuz arazide bedava hizmeti sunmuş ve yerleri de çatır çatır satmış….

 İş bilenin  …. Evet Kayseri Belediyesi büyük adımlar atıyor. 

Editör: TE Bilişim