Niğde Belediye Başkanı Sayın Emrah ÖZDEMİR, merkezi idare yani Ankara ile kurduğu ilişkiler yoluyla Niğde ilinde elle tutulur, gözle görülür değişikliklere imza atmaya başladı.

Kale çevre düzenlemesi ile kent merkezini canlandırıp yepyeni bir şekil verme yolunda. Alt ve üst geçitler kent içi ulaşımı biraz rahatlatacak gibi.

Tramvay konusu ise beni son derece umutlandırdı. Adeta görünmez bir sur içinde sıkışmış gibi görünen şehir merkezine yeni bir soluk, yeni bir güzellik ve imkân sağlayacak gibi görünüyor.

Ancak bu proje Üniversite Kampüsünde kalırsa çok yazık olur.

Çünkü Niğde – Bor arasında boşluk kalmamış, iki yerleşim birimi iç içe geçmiş, tek vücut haline gelmiştir.

Bu güzel proje, ülkemizi büyük bir felaketten kurtaran Şehit Ömer Halisdemir Şehitliğine kadar gitmelidir. Böylece il merkezi ile havaalanı, tramvay ile birbirine bağlanacaktır.

Ayrıca ilimizde bulunan iki faal organize sanayi bölgesi ve yapımı şayet suya düşmezse Badak – Yeka Güneş Enerjisi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi de raylı toplu taşıma ile birbirine bağlanacak ve büyük METROPOL NİĞDE projesi de fiilen başlamış olacaktır.

Bu konuda Bor Belediye Başkanı Sayın Serkan BARAN, belediye meclisi ve diğer sivil toplum örgütleri ile siyasi parti yetkilileri ve yerel basının gösterecekleri üstün gayretlerle bu güzel sonuca ulaşılacağını umut ediyorum.

Yüksek hızlı tren imkân ve şansından mahrum ve mağdur edilen Niğde’nin, belki bu yatırımla mağduriyet ve üzüntüsü de bir nebze azalmış olacaktır.

Başarı dileklerimle tüm değerli hemşehrilerimi selamlarım.

Editör: TE Bilişim