Kur’an Evi Derneği başkanı Savaş Ören Ramazan Ayı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

 Basın açıklamasında Ören şunları söyledi; Kur’an, Oruç ve İtakaf Ayı olan Ramazan Ayının en önemli özelliklerinden biri de “insanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkaracak olan Kur’an’ın (İbrahim 14/1)” Muhammet Aleyhisselam’a indirilmeye başladığı ay olmasıdır.

Yaratılış amacını unutmuş, istikametini karıştırmış insanoğluna Allah’ın son nebisi Muhammet a.s. vasıtasıyla son bir defa daha olmak üzere Kur’an’la istikametini göstermesi, yapması gerekenleri hatırlatması, sakınması gerekenlere karşı uyarmasıdır.

Kur’an; hayatın “inanç, ibadet, ailevi ve sosyal ilişkiler, bireysel ve kamu sorumlulukları, ahlaki ilkeler, ekonomi, siyaset gibi insan hayatının her alanını kuşatan, hayatımızın her alanıyla ilgili” ölçülerle bize/insanlığa rehberlik etmektedir. Kur’an’ın aydınlatıcı rehberliğinden uzak her arayış, sonu hüsranla bitecek, dönüşü mümkün olmayan pişmanlığa dönüşecektir.

Bireysel, ailevi, toplumsal ve insanlık ailesi olarak huzuru yakalamada ve sorumluluklarımızı hatırlatmada Kur’an’ın rehberliği tek kılavuzumuzdur. Kur’an’ın rehberliğinden uzak ve zanlara dayalı her çıkış arayışı, farsız bir aracın gece karanlığında hızla yol alması gibi sonu hüsrandır.

Müslüman dünyası olarak en büyük eksikliğimizin elimizdeki Kur’an’ın içeriğiyle, gerektiği şekilde buluşamamamızdan ve Kur’an’ın rehberliğinin devre dışı kalmasından kaynaklanmaktadır. Allah’ın insanlığa son sözlü/vahyi/kelamı mesajı olan Kur’an, en kıymetli değerlerimizden biri olduğu halde, içerik anlamından onun aydınlatıcı rehberliğinden gerekli istifade sağlanamamaktadır.

Onun için hakkı batıldan ayırt etme özelliğine sahip olan Furkan olan Kur’an’ın ne dediğiyle (anlamıyla) buluşma çaba ve gayreti Ramazan Ayının bize en büyük kazanımlarından biri olacaktır. Bireysel, ailevi, sosyal ve insanlarla ilişkilerdeki sıkıntı ve problemlerin en doğru çözüm yolunun Kur’an’ın içerik anlamıyla buluşma gayreti ve çabasından geçtiği unutulmamalıdır.

Kur’an’ı yüzünden okumanın ötesinde anlamıyla buluşma çaba ve gayretimiz Ramazan Ayının bize en büyük kazanımlarından biri olacağı unutulmamalıdır. Kur’an’ın ne dediğinin anlaşılarak hayatımızda yer alması hidayetin tek kaynağı olan Allah’ın bizden istediğidir. Bu vesileyle tüm mümin kardeşlerimizin mübarek Ramazan Ayının feyiz ve bereketinden istifade etmelerini Allah’tan niyaz ederim" dedi. 


 
Editör: TE Bilişim