Avukat Hüseyin DEMİRBİLEK yazdı...


 Bir dostum “ Partiler şarkı türküyle oy istemekle seçmeni geri zekalı yerine koyuyorlar, dünyanın hangi ülkesinde böyle bir şey var merak ediyorum” demişti.

Bir gün sonra 3 yaşındaki oğlum balkondan gördüğü seçim otobüsüne “ baba bak çalan otobüs gidiyor” dedi. Çocuğun normal servis otobüslerine otobüs, seçim otobüsüne ( şarkı türkü çaldıkları için) çalan otobüs dediğini anladım ve artık yazmam gerektiğine karar verdim. 3 yaşındaki çocuğa algı yönetimi yaptırmaya kadar gitmiş bu iş.

Seçim otobüsleri çalıyor biz dinlemek zorunda bırakılıyoruz. Arada ezan imdada yetişiyor da kulaklarımız biraz dinleniyor. ( Müslüman olduğumuz için ezan okununca pür telaş müziği falan kapatırız ya) Ancak ezan bitiyor yine haydi sinemalar…

Oynak bir halk mıyız acaba? Böyle bir keşif mi var. Olabilir toplum mühendisliği yıllardır çalışılan bir konu.

Yakında herkese üzerinde parti amblemi ve bize verin rahat edin yazan tahta kaşıklar dağıtılırsa hiç şaşırmam. ( Tahta kaşığa dönüş )

Arada bir müslüm baba falan çalınsa o da yok.  Müslüm babayı, Ferdi Tayfur’ u seven seçmen de var.  Ben severim mesela. Madem bizim tercihlerimizi şarkı-türkülerle belirleniyor her telden, türden pop, caz, (caz bizi bozabilir) ecem aşiran, buselik, hicaz makamından da çalın.

Mesela hiç ağıt çalan otobüs yok.

Otobüslerden oynak havalar çalınıyor. Demek ki her şey güllük gülistanlık.

Partiler birbiriyle iddialaşıyor. Otobüslerin sesi sonuna kadar açılıyor. Gürültü kirliliği yapılıyor. Sabah çalan otobüsle uyanıyorsunuz. Eskiden olsa “ Hayırdır ihtilal mi oldu” dedirtebilir.

Kulak zarı 140 desibel sesten sonra yırtılabiliyormuş. Zaten zor görüyoruz bir de zor işiteceğiz. Yaşlısı var, hastası var.

Bunları seçimin ciddi bir iş olduğunu vurgulamak için yazıyorum.

Madem otobüsleri giydiriyorsunuz, süslüyorsunuz, ses sistemi yerleştiriyorsunuz o kadar para harcıyorsunuz buralardan biz seçmenlere sizlere neden oy vermemiz gerektiğini anlatın. Bizleri neleri nasıl yapabileceğiniz konusunda ikna edin. Bizi düşünmeye zorlayın, bizleri tercih yapmakta zor da bırakın. Seçim otobüsünden bağırmadan anlatın, kafa yorun daha iyisini anlatın. Biz seçmenler dinleriz merak etmeyin.

Halka anlatın neden siz olmanız gerektiğini somut gerekçelerinizle anlatın.

Niğde Orta Anadolu’ nun az gelişmiş ve ileriye de çok umutla bakamayan göç veren bir İli. Bizim ilimiz. Tarihi bir il. Bu ilin sosyal sorunları var. Ekonomik sorunları var. Çevresel sorunları var.

Tek tek yazarım da…

Bu yazıdaki amacım yapıcı bir eleştiri getirmek. Bir doğruyu bulmak adına küçük bir katkıda bulunmak.

Elbette bir yarış var ve zaman daralıyor. Kazanmak için yola çıkılmış ve geride kalınmak istenmiyor.
Ancak o kadar para harcanıyor yazık değil mi? Oturun bir yerde anlaşın. Böylece siz de rahat edin biz de rahat edelim.

Seçime giren parasıyla değil fikirleriyle girsin, fikirleriyle terlesin terletsin.
 
 
 
 
Editör: TE Bilişim