Niğde Tıp Fakültesi istedi…  Tıp Fakültesi için Niğde mitinginde  Başbakan söz verdi… Bakanlar Kurulundan çıktı ve Resmi Gazete'de yayınlandı…

Tıp Fakültesi Kent Ormanının altında Sazlıca Yolu ile Olimpik Yüzme Havuzunun arasına yapılacaktı. Bu alan Niğde Üniversitesi Yerleşkesine dahil ediliyordu.  Bu alanda bulunan mera arazisi de bedeli ödenerek Tıp Fakültesi alanına katıldı. Arazi Bor topraklarına aitti. Bor Belediyesi arazi verdiği gibi, alt yapı için yardımda bulunacakmış.  Yani Niğde Tıp Fakültesinin  yer sorunu çoktan çözülmüştü.  

Daha ötesi ve önemlisi… Niğde Tıp Fakültesinin Bor topraklarına yapılacağı  konusu  7 Haziran seçimleri ve 1 Kasım seçimlerinde Ak Parti  Milletvekilleri başka olmak üzere bir çok  yerel siyasetçi dile getirdi.  Görüntüler ve ses kaydı arşivimizde var. Tıp Fakültesini ve yerini, Borlulara ballandıra ballandıra anlatıyorlar, oy istiyorlar…

Tıp Fakültesinin yeri belirlenmiş ve bütün çalışmalar yapılmışken bir gelişme oldu.

Tıp Fakültesi Bor‘a ait araziden alındı ve  Niğde’ye ait topraklara yapılıyor, planlanıyor. Yine Üniversite Yerleşkesi içinde ama Bor’dan uzaklaştırılmış, Niğde’ye yakın Akkaya Barajı bataklığının  hemen yanı başında yapılacak.

Edindiğimiz bilgiler bu yönde… Şimdi sorular…

Bor ilçesine yakın yerde planlaması yapılan mera arazisi bedeli ödenen, Bor Belediyesinin arazi ve alt yapı desteği sağlanan Tıp Fakültesi neden başka yere taşındı?

Bu konuda  Niğde Üniversitesi Rektörü’ne baskı yapıldı mı?  Yapıldı ise kim-ler yaptı?

Yer değişimi konusunda  Niğde’nin ekabil takımından kimler önce siyasilere ardından bürokratlara ısrar ve  siyasi baskı  uyguluyor. Yer değiştirilmesinde ki  amaç-ları nedir?

Bence asıl önemli olan,  üzerinde düşünülmesi ve takip edilmesi gereken konu ise ; Tıp Fakültesinin Bor topraklarından bilinçli olarak uzaklaştırılması tavrına susan, hatta bazılarının haberinin olmadığını bildiğim 14 yıldır uykuda olan, Bor siyasetçileri, Bor ekabil takımı, Bor Oda Başkanları bu konuda ne tavır gösterecek?

İsimlerini yazarak Bor tarihine not düşülmesi gerekiyor;

“Bor deyince kalbim farklı atıyor…”  diyen Ak Parti Milletvekili Sayın  Alpaslan Kavaklıoğlu,

“Bor gibi yerde Belediye Başkanı olmak herkese nasib olmaz” diyen Bor Belediye Başkanı Sayın Sıtkı Erat,

“Bor Şehri Nur Şehri” sözünü dilinden düşürmeyen Ak Parti İlçe Başkanı Sayın Yavuz Ergun,

Bor Ticaret Odası ve Bor Ziraat Odası gibi önemli iki STK’yı iki koltuğunun altında taşıyan ama seçildiği günden beri sesi soluğu çıkmayan sayın Nurettin Eriç,

Seçim harici, bir ki üç Tıp! oynayan… MHP Bor İlçe Başkanı Sayın Ahmet Ermiş, ve CHP Bor İlçe Başkanı Sayın  Erdal Gevrekçi..  MHP ve  Ak Parti İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri.

Tıp Fakültesini sadece hastalık ile ilişkilendiren ama ne devasa bir yatırım olduğunu tasavvur dahi edemeyen bazı oda başkanları, muhtarlar ve her konuda fikri olan Bor’un ekabil takımı.

Ayrıntıya girmeyip teğet geçmek zorunda kalan bendeniz…

Bor Niğde tartışması gibi düşüncemiz yok. "Aman Niğde olsun, Bor olsun yapılsın" gibi komik mazeret olamaz. O zaman neden Bor olmadı? Sizce amaç nedir?

 Bu konu nirengi noktasıdır. Devamı da farklı konularda gelecek biliyoruz… Uyarıyoruz…

Bugün biz varız…

İşgal ettiğimiz koltuklarımız var…

Yarın için çocuklarımız var…

Susmanın da  korkmanın da vebali var…

Bor’da bir şey yok!  hep söylüyorum…

Bor’un sabı yok!