23 yıllık hasret ne zaman bitecek ?


 Başbakan Erdoğan’ın açılışını yaptığı KOP  Projesi ile Konya gülerken, Niğde Ecemiş Suyu için ağlıyor…


 Bor'da Sabah Gazetesi'nden Alıntıdır    
      

 

51 Haber Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni, ayrıca günlük olarak yayınlanmakta olan Bor’da Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci İsmet ÜNVER, Niğde’nin 23 yıldır hüzün dolu olduğunu çünkü hiçbir sorununa çözüm getirilmediğini söyledi.

 

Duayen Gazeteci İsmet Ünver, ‘’10 yıl gibi kısa sürede bitirilen KOP Projesi ile Konya halkı köylüsüyle kentlisiyle sevince boğulurken, bu projenin açılışı Niğde halkını ve köylüsünü ise hüzne boğdu’’ diyerek önemli bir konuya dikkat çekti.

 

 

Niğde’nin sonsuza kadar refahını sağlayacak olan ECEMİŞ PROJESİ’nde 23 yıldır bir arpa boyu bile yol alınamamış olmasına rağmen, Başbakan  Erdoğan tarafından geçen hafta sonu açılışı yapılan Konya Ovası Projesi (KOP)’nin 10 yılda tamamlandığını ve 11 milyon dekar alanı sulayacağını kaydeden ÜNVER, kendisinin de Niğde halkıyla birlikte bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. ÜNVER; ‘’1990’lı yıllarda Konya, Kayseri ile birlikte başlatılan Niğde Ecemiş Suyu Projesi aradan geçen 23 yıla rağmen hiçbir gelişme yok. Kayseri-Konya projeleri ise tamamlanarak geçen hafta sonu Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı. Bu durum Konya halkını sevindirirken Niğde halkını hüzne boğdu. Bu projenin tamamlanarak hizmete açılmasından ülkem adına ben de büyük mutluluk duyuyorum. Fakat İktidar milletvekilleri tarafından geçen seçim zamanlarında Ecemiş Suyu’nu Niğde’ye getirecekleri yönünde sık sık açıklamalar yapıldı. Seçimlere malzeme edildi. Niğde halkının yüreğine defalarca ümit verildi ancak hepsi vaatler olarak kaldı. Niğde üvey evlat mı’’ dedi.

 

 

ÜNVER şöyle devam etti: ‘’Yıllardır Niğde sivil toplum kuruluşları Niğde çiftçisinin patates ile ilgili elektrikle ilgili sorunları dolayısıyla Bakanlıkların kapılarını dolaşarak çare ararken, asıl 1990’lı yıllarda Devlet eski Bakanı Akın GÖNEN tarafından başlatılan Ecemiş Suyu Projesi’nin takibini yapmış olsalardı, hem Niğde için hem de Niğde çiftçisi için daha yararlı olurdu inancındayım. Artık Niğde’nin Sivil Toplum Kuruluşları kış uykusundan uyanıp ilimizin geleceğine yön vermek üzere tüm sorunları valisiyle, belediye  başkanı ve siyasilerle birlikte öncelik sırasına göre tespit edip çözüm arayışını beraberce sürdürmek zorundalar. Bana göre Niğdemizin sorunları ancak toplu bir hamle yapılarak birlikte hareket edilerek çözülebilir. Böyle hareket etmek şarttır. Aksi halde daha çoook 23 yıllar bekleriz. Bizde artık Niğde olarak mevcut hükümete vermiş olduğumuz desteğin karşılığı almak istiyoruz’’ diye konuştu.

  

Ecemiş suyu için Aksaray ve Nevşehir kadar Niğde İlgilenmeli İLGİLİ BİR BAŞKA MAKALE İÇİN TIKLAYIN





Editör: TE Bilişim