2023 seçimi ülkemiz için bir dönüm noktası olacaktır. Bütün siyasi aktörler için hayati önem taşıyan bu seçim, 20 yıldır halka ödetilen bedellerin hesabını sorabilmek için var gücümüzde çalışacağımız bir sürece girdik.

Bor  bir Fakülte çabasında iken bir başka Fakülteyi Kaybetti Bor bir Fakülte çabasında iken bir başka Fakülteyi Kaybetti

Ülkemiz Sağlık,Ekonomik , Hukuk ,Tarım ve diğer birçok alanda artık halkını memnun edecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak durumda değildir. Tüm yönetim alanlarında şikayet sesleri çıkmaktadır. Artık yönetilemeyen bir devlet, mutsuz olan bir halk topluluğu ülkemizde oluşmuştur.

Millet ittifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu  uzun zaman sonra üç büyükşehir belediyesini aynı anda kazanan bir partinin lideridir. Bu yenilgi, iktidar cephesinde öyle büyük bir yara açmıştır ki seçimleri tekrar ettirmelerine rağmen kabullenmek zamanlarını almıştır.

Kemal Kılıçdaroğlu birçok kez saldırıya uğramıştır. Çubuk ta yaşanan linç girişimi, Artvin’de pkk tarafından yaşanan silahlı saldırı bunların yalnızca basına yansıyan kısımlarıdır. Ülkemizde, hem iktidar tarafından terör örgütleriyle ilişki içinde olduğu iddiasıyla iftiraya uğrayıp hem de pkk terör örgütü tarafından saldırıya uğrayan başka bir lider olmamıştır. Bir siyasi lider düşünün ki, mafya liderleri tarafından tehdit ediliyor ve kolluk kuvvetleri sessiz kalıyor. Ve siyasiler mafya liderlerine sahip çıkıyorlar.

 Fakat sayın Kılıçdaroğlu bu olayların hiçbirinden kendine bir mağduriyet yaratmamış, bu olayları iktidar partisinden alıştığımızın aksine kullanmayı dahi düşünmemiştir.

20 yıldır halkı bölen, ötekileştiren ve sözde ‘öteki’ olana her türlü zulmü reva gören bir siyaset ve onun kullandığı gergin dilin aksine Kılıçdaroğlu özlenen, sakin bir üslubu benimsemektedir.

Seçimlerde gerçekleştirmeyi planladığı her türlü vaadi, önce Akp kanadından yapta görelim denilerek küçümsenmeye çalışılmış, hemen ardına biz bunu nasıl yaparız telaşına düşerek parti programlarına dahil edilmiştir.

Gerek EYT , gerek emekliye verilen ikramiyeler , gerek KYK Borçlarının silinmesi ve saymakla bitiremeyeceğimiz sorunları geçmişe baktığımızda , mümkün değil denilerek vatandaştan esirgenen, sonrasında yapılmak zorunda kalınan , aslında Cumhuriyet Halk Partisi’nin programlarında yer alan vaatleridir.

Bu yönüyle sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun devlet adamlığı ve ileri görüşlülüğüyle, iktidar cephesinin dahi , kendisini takip etmek zorunda olduğu bir lider olarak nitelendirebiliriz.

Muhalefet kanadında iken dahi ülkesine bu kadar hizmet eden bir liderin , seçildiğinde ülkemiz için neler yapabileceğini düşünmek çok zor değil…

Bozulan, ayaklar altına alınan yargı sistemini, kaybolan adalet inancını, ezilen hakkı yenen emekçi kesimi, çeşitli mülakatlarda , sınavlarda elenerek hayata küsen, ülkeden umudunu kesip yurtdışına yerleşme hayalleri kuran gençlerimizi, doktorlarımızı ülkesine kazandıracak tek Lider Kemal Kılıçdaroğlu dur.


Bu seçim haklı ile haksızın hesaplaşmasıdır.
 

Umudunu kaybetmiş her vatandaşımız için yapacak çok işimiz, sorulacak bir hesabımız var!

Kazanacak adaydan ziyade Yönetecek adayın kendisidir Sayın Kemal Kılıçdaroğlu…  

Hulusi ÖZEN

     

Editör: TE Bilişim