Havaların ısınmasıyla birlikte yaz meyveleri pazarlarda yerini almaya başladı. Niğde’nin en büyük semt pazarlarından Perşembe Pazarı’nda tezgâhlar renklenirken, vatandaşlar sezonun ilk meyveleriyle buluşmanın heyecanını yaşıyor.
Pazarda özellikle erik, çilek, çağla ve yenidünya tezgâhlarda öne çıkan ürünler arasında yer aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu pazarda alışveriş hareketliliği artarken, yazın habercisi olan meyveler yoğun ilgi görüyor.
Ancak sezonun başında olunması nedeniyle fiyatların yüksek seyretmesi dikkat çekiyor. Pazarcı esnafı, ürünlerin henüz yeni çıkması ve arzın sınırlı olması nedeniyle fiyatların yüksek olduğunu ifade ederken, önümüzdeki haftalarda üretimin artmasıyla birlikte fiyatların düşmesini beklediklerini belirtiyor.
Vatandaşlar ise yaz meyvelerine kavuşmanın sevincini yaşarken, fiyatların bütçelerini zorladığını dile getiriyor. Özellikle çocukların severek tükettiği erik ve çileğin yüksek fiyatı, ailelerin alışveriş tercihlerinde etkili oluyor.
Önümüzdeki haftalarda ürün çeşitliliğinin ve miktarının artmasıyla birlikte Perşembe Pazarı’nda tezgâhların daha da renklenmesi bekleniyor.




