PAGDER, tüm Türkiye’nin ilgiyle karşıladığı “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyası kapsamında, ihtiyacı olan hayvan bakımevlerine yuva bağışında bulunmaya devam ediyor.


“Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır” diyerek yola çıkan PAGDER, İstanbul Hasdal ve Yedikule’nin ardından Bitlis Belediyesi’nin Hayvan Bakımevi’ne 54 yuva bağışladı. Projenin, iki önemli sorunu çözmek için başlatıldığını söyleyen PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, “Gelen destekler ve yardım çağrıları ne kadar önemli bir proje yaptığımızı bize gösterdi. Bitlis’e gelmiş olmaktan son derece mutluyuz” dedi.

Geri dönüşüm bilincini topluma yaymak ve bunu yaparken de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva vermek için “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyasını başlatan PAGDER, İstanbul Kemerburgaz ve Hasdal hayvan bakımevlerinin ardından Bitlis Belediyesi Hayvan Bakımevine 54 yuva bağışladı.

İstanbul’da başladı, Bitlis’e uzandı!

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, HAYTAP Bitlis Temsilcisi Dr. Damla Şahin, ve proje yüzü Tuna Arman 22 Nisan Salı günü yuvaları yeni sahiplerine vermek üzere Bitlis Belediyesi barınağına gitti. Heyeti karşılayan Bitlis Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, belediye olarak bu tür proje ve çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirtti. Duyarlılıklarından dolayı Tuna Arman ve Hüseyin Semerci'ye teşekkür eden Taşdemir, tüm canlılara yaşam alanı yaratılması adına üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini kaydetti.

Projeye PAGDER olarak 685 yuva bağışlayarak başladıklarını açıklayan PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci ise şunları kaydetti: “Günümüzde var olan iki yaraya, yani çevre kirliliği ve sokak hayvanlarının barınma sorunlarına çözüm üretmek için bu projeyi ürettik. Plastik atıklarımız çöğ değildir, geri dönüştürülebilir tüm atıklar aslında birer ekonomik değerdir diyoruz. Projeyle bir yandan sokak hayvanları için sıcak bir yuva sağlarken bir yandan da ülke ekonomimize değer katmış oluyoruz. Projeye pilot il olarak İstanbul’da başladık ve dernek olarak 685 kulübe bağışı ile start verdik. Bugün Bitlis’e 54 kulübe ile geldik. Burada Bitlis Belediyesi’nin güzel bir hayvan bakımevi var. Ancak bildiğiniz gibi kış bu bölgemizde daha çetin geçiyor. Umarım minik dostlarımız kış günlerinde bu yuvalarımız sayesinde rahat edecekler. Vatandaşlarımızın bu probleme duyarsız kalmamalarını, projemize gereken desteği vermelerini rica ediyor ve sıcak bir yuva her canlının hakkıdır diyoruz.”

Kamu spotu ile Türkiye’ye yayılacak

PAGDER’in, projeyi geniş kesimlere yaymak amacıyla televizyon kanallarında yayınlayacağı kamu spotunu bulmak için tüm üniversite öğrencilerine çağrı yaparak düzenlediği film yarışması da geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Film, yakın zamanda televizyonlarda kamu spotu olarak gösterilmeye başlayacak ve projeyi ekranlara taşıyacak.


Editör: TE Bilişim