Nevşehir'de etkili olan kar  yağışı  ve yağışın  neden olduğu buzlanma,Niğde karayolunun geçici olarak trafiğe kapanmasına ve yüzlerce aracın yolda kalmasına neden oldu. Yol , 2 saat sonra açılınca, İspanyol  turistler  otobüs içinde karayolları ekiplerini alkışladı .

Özellikle  dün saat 21.00'den itibaren etkili olan kar  yağışı , hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye düşmesi karayolunda buzlanmaya  yol  açtı. Buzlanma ve etkili kar  yağışı  nedeniyle aralarında  turist  taşıyan yolcu otobüsleri, kamyon, TIR ve otomobillerin de bulunduğu yüzlerce araç, buzlanma nedeniyle yaklaşık 2 saat karayolları ekiplerini bekledi. Yolda  hareket  edemez hale gelen hafif araçlar,  çevredeki  akaryakıt istasyonlarına sığınırken, yolcu otobüsleri, TIR ve kamyonlar ise  yol  kenarında beklemek zorunda kaldı. Yaklaşık 2 saat sonra karayolları ekiplerinin tuzlama ve kar kürüme araçlarının müdahalesi ardından, karayolu kontrollü olarak trafiğe açıldı. 

Birçok sürücü yoluna zincir takarak devam edebildi, bazı sürücüler buzlanma nedeniyle yola çıkmaktan vazgeçerek döndü. Yolun açılmasını 2 saat boyunca beklemek zorunda kalan sürücüler, 
cep   telefonları  ile sürekli trafik ekiplerini ve karayollarını aramak zorunda kaldı. 

Çok sayıda turist otobüsü de karda mahsur kalırken, karayollarının yolu açmasına Nevşehir kent merkezinden, merkeze bağlı Kaymaklı beldesindeki otellerine giden turistler görevlileri alkışladı. Karayolunda uzun kuyruk oluşturan araçlar, yolun açılmasıyla birlikte trafik ekiplerinin kontrolünde yoluna devam edebildi. Şehir içinde de hasarlı ve yaramalı kazalar meydana geldi. Etkili kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde peribacaları beyaza büründü. Kar altında ziyaretçilerine görülmeye değer manzaralar sergileyen peribacaları, kar altında ayrı bir güzellik sergiledi.







Editör: TE Bilişim