Niğde Gençlik Merkezi ve Niğde Sakatlar Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 5 Şubat Kapalı Spor Salonu’nda kutlama töreni düzenledi.
 Törene Niğde Valisi Alim Barut, İl Gençlik ve Spor Müdürü Metin Kaplan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Alkan, üniversite öğrencileri, Vuslat Anaokulu öğrencileri ve davetliler katıldı.
 
     Niğde Valisi Alim Barut, programda yaptığı kadınların insanlığın geleceğindeki yerini tartışılmaz olduğunu söyledi.
 
              “Kadın demek anne demektir bacı demektir” diyerek sözlerini sürdüren Vali Barut, “Annelerin insanlık üzeri geleceğindeki yeri tartışılamaz. Toplumumuzda, ailemizde devletimizde, milletimizde yani her şeyin temelinde anneler yatıyor. Anne olmak, anne olan kadınların bir günde hatırlanması bir eksikliktir. Ama bir semboldür biz sizleri bir günde değil günlerce ansak günlerce sizlere hizmet etsek, sizlerin emeğinin karşılığını vermeye çalışsak veremeyiz” diye konuştu. 
 
             Niğde Sakatlar Derneği Başkanı Songül Çalışkan ise yaptığı konuşmada; “Bilindiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına birçok dünya devletinden önce seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, kadınlara verdiği önemi ve değeri göstermiştir. İnsan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi, demokrasinin benimsenmesiyle kadınlarımız, kamu ve özel sektör yönetiminde, sivil toplum kuruluşlarında, üretimde kısaca yaşamın her alanında hak ettikleri yeri edinmeye başlamışlardır. Engelli kadının da, toplumsal hayatla bütünleşmesi, toplumun gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunması, eğitim seviyesinin yükseltilmesi, ekonomik hayat içinde yerini alması, sosyal ve siyasi alanlarda daha çok söz sahibi olması, toplumun tamamı için önemlidir. Bu düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlar, saygılar sunarım” dedi.
 
       Konuşmaların ardından Mavi Kapak Kampanyası kapsamında Niğde Gençlik Merkezi ve Vuslat Anaokulu öğrencilerinin topladığı kapaklara karşı gelen engelli aracı engelli bir vatandaşa hediye edildi. Program sonunda Vali Barut, kadınlara karanfil ve çeşitli hediyeler dağıttı.
 
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim