Niğde Üniversitesi’nde “Kadın Karşıtlığı” konulu konferans düzenlendi.

 

Niğde Üniversitesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın Karşıtlığı" konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Alp, Genel Sekreter  Doç. Dr. Ethem Akyol, okul müdürleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Konferans konuşmacısı Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Vural, dünya kadınlar gününün kutlanmasına ilişkin bazı farklı görüşler olduğunu belirterek, "Kadınlar o kadar çok sorunu sırtlarında taşıyorlar ki acaba bu bir kutlama günü mü olmalı, sorun konuşma günü mü olmalı diye yeni bir tartışma başlatıldı. Aslında kutlama günü olması için bizim artık bir zafer kazanmış olmamız, sorunlarımızı çözmüş olmamız, güzel şeyleri konuşuyor olmamız gerekir. Umarım kutlamaya dönüşecek günleri de hep beraber göreceğiz" dedi.

 

Kadın karşıtlığının, kadının küçümsenmesi ya da erkeklerden daha eksik olduğu düşüncesini içermekte olduğunu belirten Vural "bu algı kadının değersizleştirilmesi ve ikinci planda olması ile sonuçlanmaktadır. Aslında temelinde güç ve otorite kontrolünün yer aldığı kadın karşıtlığı, aklın var olduğu alanlarda bile kadının yalnızca erkeklerin çizdiği sınırlar içerisinde var olmasına izin vermiştir. Bilgeliği seven ve gerçeği arayan filozofların söylemlerinde bile kadın karşıtı ifadelere sıklıkla rastlanmaktadır" diye konuştu.

 

Konferans sonunda Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Murat Alp tarafından konferans konuşmacısı Prof. Dr. Gülşen Vural'a plaket takdim edildi.



















Editör: TE Bilişim