Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 26'nci yıldönümü Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şubesi öncülüğünde gerçekleşen anma programında Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla Niğde'de anıldı.

Niğde hükümet meydanında düzenlenen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu ölümünün 26'nci yıldönümü töreninde konuşan Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz, "24 Ocak 1993'de araştırmacı gazeteciliğin öncüsü, Atatürk Devrim ve İlkeleri'nin ödünsüz savunucusu, Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu; aracına konulan bombanın patlaması sonucu, haince-sinsice katledilişinin 26'nci yıldönümünde saygıyla, Minnetle anmak için bir araya geldik. Siyasiler, namus sözleri verdiler. Dediler ki: katilleri bulacağız. İktidarlar değişti, aradan 26 yıl geçti. Bize göre katil ya da katiller malum. Ama aydınlatılamamış bir cinayet olarak kaldı Uğur Mumcu suikastı. Uğur Mumcu, yaşamı boyunca Türk Aydınlanmasının önündeki engelleri yıkmak için çalıştı. Devletin itibarını düşünmek yerine düşüren politikacılara karşı çıktı. Terörün her türlüsüne savaş açtığını söyledi. Ocak ayı, acıları bal eyleyerek, Atatürk Devrim ve İlkeleri'ne, üniter devlet yapımıza, hukukun üstünlüğüne, insan hak ve özgürlüklerine, demokrasiye her ne pahasına olursa olsun sahip çıkma zamanıdır" diye konuştu.

Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube si tarafından Niğde hükümet meydanında düzenlenen anma törenine CHP 24 Dönem Niğde Milletvekili Doğan Şafak, CHP İl başkanı Erhan Adem, Merkez İlçe başkanı Kamil Davarcı, CHP belediye Başkan Adayı Rasim Yılmaz, Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Niğde Şube Başkanı Nihal Açıkgöz, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
 
Editör: TE Bilişim