Niğde’de 20 gün önce vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan şahin Niğde Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisliği bağlı ekipler tarafından alınarak tedavisi için Niğde Belediyesi Veteriner ekiplerine teslim edildi. Veteriner kliniğinde 20 gün süren tedavinin ardından sağlığını kavuşan Şahin, Niğde Doğal Koruma Milli Parklar ekipleri tarafından ormanlık alanda doğaya bırakıldı.

Doğa koruma ve Milli Parklar Niğde Şubesi Müdürü Turgut Koçak, “ yaralı bulunan şahinin, Niğde Belediyesi Veteriner Kliniğinde tedavisinin yapıldığını söyledi. Yaralı şahinin tedavisi 20 gün sürdüğünü belirten Koçak, "Saçma yarası giderilen şahin, doğal yaşama uygun hale gelince kendisini saldık. Ayrıca vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Şahin grubu kuşlar ülkemizin imzalamış olduğu Avrupa Yapan Hayatı Sözleşmesi kapsamında koruma altında bir türdür. Hiçbir şekilde avı serbest değildir." dedi.

Avcı olan veya av ile ilgisi olmayan kişilerin öldürme amaçlı olarak şahinlere ateş etmemesi gerektiğini dile getiren Koçak, şahinlerin, sürüngen canlılarla avlarını yaptıklarından dolayı doğal bir denge sağladığını kaydetti.





 
Editör: TE Bilişim