Niğde merkezde tamir için getirilen kanepenin kılıfının arasından 110 Bin TL değerinde (17 Cumhuriyet altını ve 1 çeyrek altın) çıktı. Buldukları altınları sahibine teslim eden usta ve elemanı 'insanlık ölmemiş' dedirtti.



 

15 yıldır kanepe tamiratıyla uğraşan evli ve 2 çocuk babası Sercan Şevenk işyerine getirilen kanepenin içerisinde 17 adet Cumhuriyet altını ve 1 tane çeyrek altın çıktığını, sahibine haber ettiklerini ve altınların sahibinin gelip alacağını belirtti.



 

Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği Bor’da Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Niğde’de 15 yıldır bu işi helaliyle yapmaya çalıştığını belirten Şevenk; “ Müşterimiz bizi aradı ve bir kanepe takımının olduğunu bunların tamiri yapılacağını söyledi. Bizde vatandaşın evine gittik ve kanepeleri alıp iş yerimize getirdik. İş yerimizde elemanla birlikte kanepenin kılıfını sökmeye başladık. Kanepenin arka kısmında kılıfın içerisine konulmuş iki kutu çıktı. Kutuyu açtığımızda 1 çeyrek altın ve 17 tane Cumhuriyet altını çıktı. Hemen kanepe sahibini aradık ve kanepeden altınlar çıktığını söyledik. Müşterimiz kanepe sahibi ise bizlere teşekkür ederek gelip alacağını kendisinin gelene kadar altınların bizde durmasını söyledi. Bizde altınların sahibi gelene kadar altınları emanet bekletiyoruz ve gelince vereceğiz. Bu bizim başımıza ilk gelmiyor bundan öncede bir kez daha başımıza gelmişti ve yine müşterimizi aradık ve gelip altınlarını almıştı. Bize yakışan da budur. Çok ihtiyacı olduğuna emindim. Ne zor şartlar altında kazandığını, nasıl geçindiğini bilmiyoruz" dedi..



 

"HERKESİN BÖYLE DAVRANMASINI İSTİYORUM"



 

Altınları verdiğin için insanlık görevini yaptığını ifade eden Şevenk; “ biz bu işi helalinden kazanarak yapmak ve alın terimizle ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Bulduğum altınları sahibine vermekle insanlık görevimi yaptım. Bizim parada pulda gözümüz yok. Bizim ki helal kazanç. Sahibine haber verdik ve gelip alacağını söyledi. Unutmuş koymuş olabilir. Herkesin de böyle davranmasını tavsiye ederim." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim