Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa, Vatandaşların otomobillerinin kapasitesinden fazla yolcu alınmaması konusunda uyarıda bulundu. 


Kurban bayramında Niğde'de İstanbul'dan Adıyaman'a gittiği öğrenilen ve kazaya karışan beş kişilik hafif ticari araca, tıka basa tam 11 kişinin bindirilmesi ve kazada aynı aileden 7'si çocuk 13 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kaza ile ilgili uyarıda bulundu.


Başkan Çarboğa yaptığı yazılı açıklamada, “Mutlaka hız kurallarına ve araç takip mesafelerine uyunuz. Emniyet kemerlerini ön ve arka koltuklardan oturanlar dahil bağlayınız. Otomobillerinize 5 kişiden fazla yolcu almayınız. Araç içerisinde stres yapacak veya dikkat dağıtacak konuşmalardan uzak durunuz. Mutlaka mola yerlerinde dinleniniz. Cep telefonlarınızı mola yerlerinde açarak konuştuktan sonra tekrar kapatınız. Önünüz kapalıysa veya konvoy var ise sabırlı olup yan yollara sapmayınız. Zorunlu olmadıkça gece yolculuğu yapmayınız. Geri dönüş yolculuğunuzu sabırla ve neşe ile yapınız" dedi.



Editör: TE Bilişim