Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı işbirliğiyle yapılan “14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan” proje kapsamında Niğde’de Yetiştirme Yurdu Hatıra Ormanı oluşturuldu. 



Hıdırlık mevkiinde düzenlenen ağaç dikim etkinliğine Niğde Valisi  Âlim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Şener, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nizamettin Bilhan, Niğde Orman İşletme Müdürü Mehmet Özdemir, davetliler ve çocuklar katıldı.


Vali Barut, doğum tarihi bugüne denk gelen ve 2000 doğumlu Damla Özcan ile birlikte ağaç dikti.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şahin Mercan, “14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan” projesi kapsamında Sevgi Evlerinde kalan 183 çocuk için fidan dikildiğini söyledi.  


Mercan yaptığı açıklamada: “Bakanlığımızın Çevre Orman Bakanlığıyla yaptığı protokolde 14 bin çocuğa 14 bin fidan kampanyası çerçevesinde bugün Sevgi Evlerinde kalmakta olan 183 çocuğa ağaç diktik. Hepsine doğum tarihini ve ağaçların doğum tarihini yazdırdık. 10 yıl sonra 20 yol sonra evlendiklerinde Niğde’yi ziyaretinde kendi ağaçlarını ziyaret ederek su dökecekler güzel bir anı olacak” dedi.



















Editör: TE Bilişim