www.ofpof.com sitesi Niğde Üniversitesi Öğrencilerinin anlayabileceği 10 durumu yayınladı. 







Niğde ufak ama şirin bir öğrenci kentidir.Her şehirde olduğu gibi Niğde'de de üniversite öğrencisi olmanın güzel ve kötü yanları vardır.



İşte bunlardan bazıları ; 

1. Mecburiyet Caddesi



Mecburiyet Caddesi
Tilkinin dönüp dolaşacağı tek yer; gerçek ismiyle Dr. Sami Yağız caddesi:

Niğde'nin en kalabalık ve işlek caddesidir.Bütün kafeler ve mağazalar bu cadde üzerinde bulunur.Gizli bir iş çevirmeniz imkansız gibidir çünkü gün içinde tanıdık arkadaş ve öğretmenlerinizle birçok kez denk gelir ve selamlaşırsınız.Mervelerdeyim ders çalışıyorum ya da evdeyim yatıyorum gibi pembe yalanlar bile hemen deşifre olur Mecburiyet caddesinde :)

2. Uzaklık Kavramını Unutun

Uzaklık Kavramını Unutun
Niğde merkez ufak bir yerleşim birimidir.Bu yüzden gitmek istediğiniz her yer yakındır.Kampüse gitmek dışında otobüsle pek işiniz olmaz.Hatta havalar güzel olduğunda bazı öğrenciler otobüse binmek yerine yürümeyi tercih eder.Market, banka, kargo, kuaför vs. yerlerde işiniz olduğunda hemen halledersiniz.



Milli yalanımız 5 dk ya ordayım lafının tek gerçek olduğu şehirdir Niğde :)

3. Patatesin Başkenti

Patatesin Başkenti
Niğde'de yıllık yaklaşık olarak 700 bin ton patates üretilmektedir.O kadar şanssız bir şehir ki ihracaatı olmayan ürünlerin başında patates gelir.Sonuç olarak her öğrenci evinde patates önemli bir yere sahiptir.Öğrenciler usta bir patates pişirme filozofu olmuştur.

4. Göl Manzarası

Göl Manzarası
Niğde Üniversitesi merkez yerleşkesi Türkiye'de nadir bulunan göl manzaralı kampüslerden birine sahiptir.Öğrenciler zaman zaman kötü kokusu sebebiyle şikayet edinselerde Akkaya barajı kampüse hoş bir manzara sağlamaktadır.Bahar mevsiminde flamingo kuşlarının dinlenme tesisleri rolündedir.

5. Otobüs Şoförleri

Otobüs Şoförleri
FBI ajanlarının iletişim ağına taş çıkartacak cinste her otobüs şoförü telsiz kullanmaktadır.Öğrenciler kampüse giderken ve gelirken şoförlerin telsiz muhabbetlerine ister istemez kulak misafiri olmaktadır.Radyo yayını yerine özel telsiz yayını :)

6. Öğrencilerin yarısı ADANALI

Öğrencilerin yarısı ADANALI
Evet abarttığımızı düşünüyorsunuz değil mi ?Niğde üniversitesine öğrenci veren şehirlerin ilk başında Adana gelir. Bir bakıma Adanalı öğrenciler Niğde ekonomisine can vermektedir. Ayrıca kampüste veya şehirde dolaşırken üstündeki kıyafette Üni Niğde yazan Adana Demirspor taraftarlarından biriyle karşılaşmanız büyük olasılıktır.

7. Büyük Alışveriş merkezleri yok

Büyük Alışveriş merkezleri yok
Niğde'de 1 tane bile avm yoktur. Öyle fazla para harcayacak yer bulamaz öğrenciler bu yüzden paraları cebinde kalır.İyi yönünden bakmak lazım :)

8. Çan Sistemi

Çan Sistemi
Niğde üniversitesinde vize ve final sınavlarında çan eğrisi sistemi kullanıldığı için kimse kimseye kolay kolay not vermez. Bu durumda öğrenciler arasında sıkı bir rekabet oluşmaktadır. Not defterleri cüzdanlarından daha değerlidir.Sıkı sıkı tutarlar.

9. Rüzgar

Rüzgar
Hava her mevsim rüzgarlıdır yaz kış farketmez dört bir yandan sürekli eser. Zayıf olan öğrenciler ceplerine taş doldurup öyle yürürler uçmamak için :)

10. Otobüs Şoförü: Milli Piyango var mı ?

Otobüs Şoförü: Milli Piyango var mı ?
Anlayamazsınız !

Sadece dersin başlamasına bir kaç dakika kalmış eğitim fakültesi öğrencileri anlar bu durumu. Eğer cevap yok ise tarifsiz bir mutluluk çöker göğsünüze ve güne 1-0 önde başlamışsınız demektir :)



Editör: TE Bilişim