PAGDER’den Niğde Belediyesi Hayvan Bakımevi’ne 54 yuva bağışı!

 “Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır” diyerek yola çıkan PAGDER, son olarak Niğde Belediyesi’nin Hayvan Bakımevi’ne 54 yuva bağışladı. Yuvalarına kavuşan barınak hayvanları, Niğde’nin soğuk kışını sıcak yuvalarında geçirecek.

Geri dönüşüm bilincini topluma yaymak ve bunu yaparken de sokak hayvanlarına sıcak bir yuva vermek için “Yuvaya Dönüşen Plastikler” kampanyasını başlatan PAGDER, İstanbul Kemerburgaz, Yedikule ve Bitlis Belediyesi Hayvan Bakımevinin ardından Niğde Bakımevine 54 yuva bağışında bulundu.


Bitlis’ten Niğde’ye barınaklara PAGDER yuvası!

Yuvalar, 30 Eylül Salı günü PAGDER yetkilileri ve oyuncu Tuna Arman’ın katıldığı bir törenle yeni sahiplerine verilmek üzere Niğde Belediyesi Hayvan Bakımevine teslim edildi.

Burada belediye yetkililerine proje hakkında bilgi veren PAGDER Proje Koordinatörü Erol Türker, proje ile iki önemli soruna dikkat çekmek istediklerini belirtti ve “Günümüzde var olan iki yaraya, yani çevre kirliliği ve sokak hayvanlarının barınma sorunlarına çözüm üretmek için bu projeyi ürettik. Plastik atıklarımız çöp değildir, geri dönüştürülebilir tüm atıklar birer ekonomik değerdir diyoruz” dedi.

Bakımevi yetkilileri de PAGDER öncülüğünde başlatılan projenin önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, PAGDER’e katılımları ve destekleri için teşekkür ettiler.

PAGDER, yeni belediyelerin katılımı ve üniversite işbirlikleri ile etki alanını her geçen gün daha da genişleten Yuvaya Dönüşen Plastikler projesi kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak birer yuva sahibi yapmaya devam edecek.








Editör: TE Bilişim