Daha önce Huzurevinde bakımı devam eden üç engelli vatandaşın darp gördükleri nedeni ile huzurevinden ev bakımına alındığı belirtilen üç engelli vatandaşların yaklaşık bir buçuk senedir engelli maaşlarını vakıf dışına çıktıklarından dolayı alamadığı ve sıkıntılar yaşandığı belirtilen vatandaşlar destek bekliyor.


Niğde’de ikamet eden 3 Engelli vatandaşın kız kardeşi konuyla ilgili sıkıntılarını dile getirdi.


Engelli kardeşlerinin bakımını üstlenen kız kardeşi açıklamasında; engelli kardeşlerinin ikametgah adresleri değişmiş olmalarından dolayı yaklaşık 1.5 yıldır bakım ücretini alamadıklarını, vasi kararı ile ilgili mahkemeye başvurdukları, mahkeme tarafından da  sürekli vasi atama kararıyla ilgili mahkemece gün atılmasıyla vasi kararı alamadığımızdan hiçbir yerden gıda yardımı, bakım yardımı alamıyoruz. %100 ve % 90 üç  (3) özürlü için yetkililer ve hayırseverlerden desteklerini bekliyoruz. Oturmakta olduğumuz ev 1+1 küçük geliyor. Evli ve çocuklu olduğumdan evimiz küçük geldiğinden yeterli gelmiyor, daha geniş bir eve taşınmak ihtiyacı duyuyoruz.


Engelli üç vatandaşın sorunlarını ve ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde yetkililer ve hayırsever vatandaşların destekleri bekleniyor. 






Editör: TE Bilişim