Günümüz yaşantısında şehrin kalabalığından bir nebze olsun çekilip doğal mekanlarda vakit geçirme ihtiyacı hasıl olmuştur. Buradan hareketle idaremiz köylerde mesire alanı yapım çalışmalarını başlattı.

Köylerimiz Şehir Olsun Projesinin alt bileşeni olarak yürütülen çalışmalar ile köydeki yaşam standardının yükseltilmesi amaçlanıyor

Niğde İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden yapılan açıklama da; Mesire alanları oluştururken amaç, köylerimizde açık ve yeşil alan oranını artırarak, şehir standartlarında halkın beraberce kullanabileceği toplu yaşam alanları oluşturmak, insanımızı günlük hayatın stresinden biraz olsun uzaklaştırabilmek, hayata pozitif bakmalarını sağlayabilmek, iletişim araçlarının son derece yoğun olduğu dünyada yüz yüze sosyalleşmeyi sağlayabilmek, çocuklarımızın hem bedensel hem de ruhsal yönden sağlıklı olabilmelerine vesile olabilmektir.  

2014 yılında başlanan aile parkı ve mesire alanı çalışmaları 2015 yılında da yoğunlaşarak devam etmektedir. Köylerimiz Şehir Olsun Projesinin alt bileşeni kapsamında 2015 yılında ;

Merkez İlçe Fertek Köyü (Mandilmos) Mesire Yeri Yapımı,

Hançerli Mesire Yeri Yapımı,

Çavdarlı Mesire Yeri Yapımı,

Kayırlı Mesire Yeri Yapımı,

İçmeli Köyü İçmece Tesisleri Çevre Düzenlemesi ile

Hasaköy, Taşlıca, Yeşilburç ve Koyunlu Köyleri Park Yapımı işleri ihale edilerek, çalışmalar başlatılmış olup yıl içinde tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacaktır"denildi. 

Editör: TE Bilişim