Niğde'de Aladağlar Milli Parkında ölü bulunan nesli tükenmekte olan vaşakla ilgili soruşturma başlatılmış.  Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in talimatıyla, Çamardı ilçesi Aladağlar Milli Parkında ölü bulunan vaşağın ölüm sebebinin anlaşılması için valilik tarafından ekip oluşturulduğu belirtilmişti.

Niğde Valiliği tarafından hayvanın yaklaşık beş gün önce öldüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi, "Üzerinde ateşli silah yarası ve izinin olmadığı, hayvanın iç organlarının vahşi hayvanlar tarafından yenilmiş olması nedeniyle ölüm sebebi tespit edilememiştir. Öte yandan paylaşılan fotoğrafta ağzının bağlanmış gibi görünen durumun kablo ve ip olmadığı kendisinin yemek borusunun çenesine dolandığı görülmektedir. Arazide arka ayaklarından bağlı bir şekilde terk edilen vaşağın kim veya kimler tarafından buraya getirildiğinin tespiti için soruşturma devam etmektedir."

Bayram tatili 9 güne çıkarıldı Bayram tatili 9 güne çıkarıldı

Niğde Besleme Grubu Platformu Kurucusu Elif Al da gazetecilere yaptığı açıklamada, sokaktaki hayvanları yaşatmak için mücadeleler verdiklerini, kediler ve köpekler için dağlarda besleme yaptıklarını söyledi.

Dünya Sokak Hayvanları Günü'nde kötü haber aldıklarını dile getiren Al, "Bu gerçekten kabul edilemez bir durum, çok üzücü. Hayvanseverler olarak, bununla ilgili caydırıcı yasaların çıkmasını talep ediyoruz." Diyerek tepkisini dile getirmişti.

Nesli tükenmek üzere olan Vaşak’ın öldürülmesi  sosyal medyada çok ses getirdi. Bu konu ile ilgili haberimiz de burada tıklayın

NİĞDE VALİLİ YENİ BİR AÇIKLAMA DAHA YAPTI.

Niğde Valiliğinden konu ile ilgili yapılan en son açıklamada ; Valiliğimiz tarafından oluşturulan ekiplerce yapılan araştırma neticesinde hayvanın yaklaşık beş gün önce öldüğü, üzerinde ateşli silah yarası ve izinin olmadığı görülmüş olup hayvanın iç organlarının vahşi hayvanlar tarafından yenilmiş olması nedeniyle ölüm sebebi tespit edilememiştir.

Öte yandan paylaşılan fotoğrafta ağzı bağlanmış gibi görünmekle birlikte bu durumun hayvanın kendi yemek borusunun çenesine dolanmasından ibaret olduğu anlaşılmıştır.

Arazide arka ayaklarından bağlı bir şekilde terk edilen vaşağın kim veya kimler tarafından buraya getirildiğinin, ölümünün doğal yollarla mı yoksa insan eliyle mi olduğunun tespiti için soruşturma devam etmektedir” denildi.

Editör: TE Bilişim