Niğde Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Radyo ve Televizyon Programcılığı 2.Sınıf öğrencilerinin hazırladığı Engel ''Siz''siniz adlı belgesel, engellilere yönelik farkındalığı artıracak gibi görünüyor.

Haber: Enes Can ÖZMEN

Çekilen belgesel her şeye rağmen hayata küsmeyen, aksine dört elle sarılan Niğde'de yaşayan Aydın Yıldırım'ın hayat hikayesini, gündelik hayatta ki yaşadığı sıkıntılarını, azmini ve başarı öyküsünü anlatıyor.

Hayatını, doğduğundan beri, ya da sonradan, hiç hesapta yok iken, tekerlekli sandalye üzerinde idame ettiren insanların, hayatı algılayışları, hayata bakışlarını yakından, onların gözünden anlayabilmek amacıyla hazırladıklarını dile getiren yönetmen : Gökhan Metin Bozokul ; Engellilerin gündelik hayatta ki yaşadığı sıkıntıları ve çevreden gördükleri tepkileri dile getirmek istedik ve bunun için bir belgesel film çekmeyi planladıklarını söyledi. ''Çekim ekibinde görev alan arkadaşlarımızla birlikte güzel bir eser ortaya çıkardık, umarız bundan sonra artık Niğde'de ve Türkiye'de engellilere yönelik farkındalık oluşur'' diye ekledi.

Ekipte yer alan isimlerden Mertkan Kayabaş : ''ENGEL'' Bu kelimeyi gündelik hayatımızda bir çok kez kullanıyoruz fakat bir gün bizimde engelli olacağımızı düşünmeden, engellilerin ihtiyaçlarını ve haklarını gözetmeden hareket ediyoruz. Herkes birer engelli adayıdır, bunu unutmamalıyız, o yüzden engellilere yardımcı olmalıyız ''Çekimlerimizde bize desteklerini esirgemeyen Vasıf Koçer'e ve Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübü'ne teşekkür ediyoruz'' dedi.


Editör: TE Bilişim