Niğde Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri 1997 yılında Konya’nın Karapınar ilçesi yakınlarında meydana gelen ve aralarında 22’si Niğde Üniversitesi öğrencisi olmak üzere toplam 48 kişinin yaşamını yitirdiği kazayı unutmadı ve olay yerinde oluşturulan anıt mezarlığı ziyaret etti.

 

1997 yılında Konya - Ereğli Karayolu Karapınar mevkiinde, içinde Niğde Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi öğrencilerinin de bulunduğu şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs ile tanker çarpışmış kaza sonucunda 22 Niğde Üniversitesi öğrencisi, 8 Erciyes Üniversitesi öğrencisi ve 18 vatandaş olmak üzere toplam 48 kişi feci şekilde yaşamını yitirmişti.

 

Aradan geçen 18 yıla rağmen bu acı kazayı ve yaşamını yitiren öğrencileri unutmayan Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğrencileri ve bölüm öğretim elemanları Doç.Dr. Türkan Bayer Altın, Yrd.Doç.Dr. Bekir Necati Altın, Arş.Gör. Derya Kahvecioğlu öğrencilere mesleki anlamda katkı sağlayacak olan bilimsel eğitim amaçlı teknik geziyi değerlendirerek anıt mezarlığı ziyaret etti.

 

Genç yaşta hayatlarını yitiren öğrenci arkadaşlarını unutmayan ve ziyaretleri sırasında anıtın çevre temizliğini yaparak ağaçları ve çiçekleri sulayıp gerekli onarımları yapan öğrenciler, yaşamını yitirenler için dua ettikten sonra arazi çalışmalarına devam ettiler.





Editör: TE Bilişim