Niğde Barosu Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu Başkanı Gizem Deniz Bayhan, kadına karşı şiddet artarken kadın sığınma evinin olmaması büyük bir eksikliktir dedi.


Haber : Gökhan ÖZBEK
 

Geçtiğimiz yıllara oranla her yıl aratarak devam eden kadına şiddette, Niğde Barosu aralıksız çalışmalar sürdürerek mücadele ediyor.

Geçtiğimiz yıl baro bünyesinde kurulan Kadına Karşı Şiddetle Mücadele ve Hukuki Araştırmalar Komisyonu, şiddete uğramış her kadına 7 gün 24 saat ücretsiz destek veriyor.

Komisyon Başkanı Gizem Deniz Bayhan yaptığı açıklamada, şiddetin her yıl artış gösterdiğine dikkat çekerek, özellikle kırsala oranla kent merkezlerinde şiddetin daha da arttığını vurgulayan. Bayhan; “ Kadına karşı şiddette, eğitim seviyesi fark etmiyor. Maalesef toplumumuzda şiddet fiziksel olduğunda hak aranmaya başlanıyor. Oysa kadına karşı psikolojik şiddette yadsınamaz boyutta. Niğde Barosu olarak, kadınlarımıza bu konuda her türlü hukuki yardımı ücretsiz yapıyoruz. Tek eksiklik kadın sığınma evi. Maalesef Niğde de olmadığından bu tür dudumdaki kadınlarımızı Bor’daki huzurevine gönderiyoruz.  Maalesef orada ki koşullar da kadınlarımızın sosyal hayatını kısıtlıyor. Türk Ceza Kanunu’nun da ki son değişikliklerle birlikte kadına karşı şiddet karşısında ciddi önlemler alındı ama toplumun daha ilk eğitim anından bu konuda eğitilmesi gerekiyor” dedi.

Kadın Sığına Evi Açmayan Belediyeye Ceza!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın sığınma evlerini artık belediyelere zorunlu kılıyor. Belediye Yasası'nda, '50 bin ve üzeri nüfuslu belediyelere kadın sığınma evi açılabilir' maddesi eklenmişti. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin belediyelerin bu konuda pasif kalması üzerine 'açılabilir' ibaresinin 'açılması zorunludur' şeklinde değiştirileceğini duyurdu. Kadın sığınma evlerinin açılması mecburi kılınacak ve açmayan belediyelere yaptırım uygulanacak. Şahin, kadın sığınma evi açmayan belediye başkanlarına uyarıda bulunarak konuyla ilgili kanuni tedbir alacaklarını belirtti. Şahin, yasayı uygulamayanlar için de 'yapmayana ceza uygulanır' maddesinin konulacağını söyledi.



Editör: TE Bilişim