Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, kuraklık ve su konusunda yaptığı basın toplantısında 81 ili değerlendirirken Niğde'nin içme ve kullanma suyu temini konusunda bir sıkıntı olmadığını belirtti. 

Haber: Selim GÖKEL


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, su meselesinin kökten çözümüne yönelik olarak 81il için içmesuyu Eylem Planı hazırlandıklarını belirterek, "İçmesuyu ile alakalı çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. İllerimizin 2040 ve 2050 yıllarına kadar içmesuyu ihtiyacını, gelecek nüfuslarını ve su kaynaklarını dikkate alarak planladık" dedi.


Eroğlu bugün İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında son dönemde yaşanan kuraklık ve şehirlerin içmesuyu durumları ile alakalı açıklamalarda bulundu.


EROĞLU; “NİĞDE’DE İÇME KULLANMA SUYUNUN TEMİNDE SIKINTI YOK”


İstanbul’da yapılan basın toplantısında son günlerde Konya Kapalı Havzası'nda yaşanan kuraklık ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Eroğlu açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

"Konya Kapalı Havzası yağışlardan başka beslenimi olmayan, su kaynaklarının kısıtlı, suya olan talebin ise en yoğun olduğu alanlardan biri. En geniş yüzölçümüne sahip olan Konya ilimizin su yılları yağış miktarlarını Türkiye ortalaması ile mukayese ettiğimizde yaklaşık yüzde 50 daha az. Biz bunun için önlemlerimizi aldık Konya Kapalı Havzası'na yıllık yaklaşık 700 milyon metreküp ilave su sağlıyoruz. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu sulama suyunu da problemsiz olarak temin ediyoruz. Ayrıca bu bölgede bulunan Konya, Niğde, Aksaray ve Karaman illerinde içme-kullanma suyunun temininde de bir sıkıntı söz konusu değil."dedi. 



Editör: TE Bilişim