Niğdeli 2 işletmeci Artvin’de köylere hizmet götürüyor. Artvin'in Arhavi  ilçesinde iş yerlerinde ürettikleri dondurmayı otomobille köylere servis eden Niğdeli iki işletmecinin hizmeti, özellikle sıcak havaya rağmen bahçelerinde çay toplayan vatandaşların memnuniyetini kazanıyor.

 

Niğde'den  Rize’ye  giden  Mustafa Kahraman  ile amcasının oğlu  Ali Kahraman  3 yıl önce  Ardeşen  ilçesinde açtıkları iş yerinde ürettikleri dondurmaların satışına başladı. 

 

Talebin artması üzerine işlerini genişleten kuzenler, Artvin'in  Arhavi  ilçesinde  de şube açtı. Bir süre sonra ilçe merkezine uzak köylerde oturan vatandaşların dondurma satın almakta güçlük çektiğini fark eden Mustafa ve Ali Kahraman, köylere de hizmet götürmeye karar verdi.

 

Ardından servis için bir otomobil satın alan kuzenler, özel dizayn ettikleri otomobilin bagajına yükledikleri sütlü, kakaolu, vanilyalı, limonlu, sade, şeftalili, karamelli, çilekli, kivili ve böğürtlenli dondurmaları köylere götürerek satmaya başladı.

 

Zaman zaman yol ulaşmadığı için otomobillerinden inerek yaya olarak çay bahçelerine kadar dondurma ulaştıran Mustafa ve  Ali Kahraman‘ın bu hizmeti, özellikle bahçelerinde çalışan köylüleri memnun ediyor.

 

İşletmecilerden  Mustafa Kahraman  mesleğe dayısının dondurma dükkanında çırak olarak başladığını ve işi öğrendikten sonra kendi iş yerini kurduğunu belirterek, "Ben Niğdeliyim.  Karadeniz de mesleğimi sürdürmek için  Rize Ardeşen  ilçesine geldim. Maddi durumum iyi olmadığı için önce evimde dondurma üreterek bir süre böyle para kazandım. İşlerim iyi olunca da iş yeri açtım" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim