Geçtiğimiz hafta Niğde’de Niko-Der isimli bir dernek geçtiğimiz aylarda Hakkari Şemdinli ilçesinde şehit düşen Er Serkan Duman’ın anne ve babasını  Çamardı Yelatan köyünde ziyaret etmişti.

Niğde Kasaba ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Niko-Der)  yöneticileri  şehit ocağını ziyareti sırasında Şehit Babasının çatışma anını anlatmasının ardından  “ … Askeriye yüz metre ilerideymiş hiç kimse başını kaldırmamış, yardıma gitmemişler. Bu nasıl bir adalet, bu nasıl bir düzen, çatışma sırasında lojmanda 4. kattan polis arkadaşı inmiş yardım etmek için fakat o da şehit oluyor. Serkan'ın yanındaki arkadaş kaçıyor, hiç kimsenin haberi olmuyor. Şu insanlığa bak, nöbeti biten polis arkadaşı yardıma geliyor, nöbetini tutmakta olan asker arkadaşı çatışmadan kaçıyor. Oğlumun silahını, telsizini alıp gidiyorlar teröristler, bu nasıl bir serbestlik, nasıl bir askerlik bu, böyle düzen olur mu, bu kadar serbestlik olur mu, nasıl gelip silahını telsizini alıp gidiyor, orada hiç mi asker yok, 100 metre ileriden 45 dk gelemediler mi?... şeklinde  konuştuğu belirtilmiş.

Derneğin ziyareti Cihan Haber Ajansı tarafından Ulusal ve Yerel abonelerine servis edildi. Bazı yerel gazete ve sitelerde de yayınlandı.

Bu haberler üzerine Şehit Aileleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ömer Demir’de şehit ailesi ile bu konuda bir görüşme yapıp konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Şehit Aileleri Derneği Niğde Şube Başkanı Ömer Demir “Hakkâri Şemdinli de meydana gelen terör saldırısı sonucu şehit olan Piyade Er Serkan DUMAN’ ın Çamardı Yelatan köyünde ikametgâh eden ailesini ziyarete giden Niğde Köyler ve Kasabalar Derneği Yönetimi Şehidimizin ailesine bir Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim hediye etmişler.  Aile ile konuşmaya başlamışlar tabiî ki evlat acısı ile ciğeri yanan aile içinden ne geldiyse onu anlatmış ama bunun ulusal ve yerel basında haber olacağını bilmediklerini ve kendisine böyle bir bilgi verilmediğini söyleyen Ali amca bunlar beni ziyarete değil kendilerinin şöhret olması için gelmişler diye konuşan şehidimizin ailesi aynen şöyle izah etmektedir.  Bu bana yapılan bir komplodur, eğer ben bunların böyle yapacağını bilseydim evimin merdivenlerinden yukarı çıkarmazdım bile diyen Ali amca bizim askerimiz polisimiz her zaman başımızın tacıdır. Yüreği yanan baba, anne o an ne konuştuğunu bilmiyor Oğlum Şehit olunca yüreğim yandı. Bu haberleri duyunca bir kez daha yüreğim yandı eğer bundan sonra beni bu durumda ziyarete gelecek olanlar asla gelmesinler diye dile getirdi.

Dernek Başkanı Ömer Demir, Şehit Ailelerini ziyaret eden sivil toplum kuruluşlarının şehit ailelerini ziyaretlerinden önce Dernekleri ile temasa geçmelerini istedi. 




Ne yani biz eksik mi kalacaktık... Tıklayın


Editör: TE Bilişim