Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Şehit Ailelerinin katılımı ile Konya iline gezi düzenledi.

 

Konu ile ilgili  açıklama yapan Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ; Niğde ili Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği her yıl düzenli olarak kültürel etkinlik gezisi düzenlemektedir. Bu yıl ise 28 Eylül 2013 tarihinde Konya iline düzenlenen gezimizi gerçekleştirmenin onurunu yaşadık. Cumartesi günü sabah saat 07.30 da Niğde Valiliği önünden iki otobüsle hareket ederek, Konya İlinde bulunan 13. Yüzyılın düşünce adamı Mevlana Hazretleri Müzesi, Anadolu’ nun ilk Camii olan Alaattin Keykubat, 13.Yüzyıldan kalma Selçuklu Karatay Üniversitesi, 1700 yıllık ayen evleri,  2000 yıllık Roma dönemi su kemeri köprüsü, Ünlü Meram bağları ve şehir merkezinde birçok camililerimizi ve alışveriş yerlerini rehber eşliğinde ziyaret ederek gezi turumuzu tamamladık.

 

Aynı günün akşamı saat 21.00 da Mevlana Kültür Merkezi Sema Töreni etkinliklerine katılarak her insanın yaşaması ve görmesi gereken muhteşem bir sema töreni programını seyretmenin heyecanını yaşayarak Konya gezimizi de sağlık ve huzur içerisinde gerçekleştirmenin onurunu yaşadık.

 

 Bu etkinliğimizin ülkemizin fedakâr insanları olan şehit ailelerimize iyi bir moral olduğunu yaşanan sevinç, hüzün ve heyecanlarından anlaşılıyordu.

 

Niğde İli Şehit Aileleri Derneği olarak bu tür etkinliklerimize devam etmek için Gaziantep ve Urfa gezisi için çalışmalarımıza başlayacağız. Şehit Aileleri Derneği Yönetimi olarak ailelerimiz için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın biz bu işi severek yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimle gezi programımıza katkıda bulunan Şehit Ailelerimizin her konuda her zaman yanında olan maddi, manevi desteklerini esirgemeyen Niğde Belediye Başkanımız Sayın: Faruk AKDOĞAN’ a şehit ailelerimiz ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür eder saygılar sunarım. Ayrıca Konya gezimize maddi katkıda bulunan Niğde Ziraat Odası Başkanımız Sayın: Veli KENAR ’a Saksı-San Plastik Anonim Şirketi sahibi Sayın; İsa TANRIVERDİ’ ye şehit ailelerimiz ve Yönetim Kurulumuz adına teşekkür eder saygılar sunarım.”dedi.










 

 

Editör: TE Bilişim