Dâhi GEDİK - Eskişehir , Türk Hava Kurumu , İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nden Bildiriyor.

Niğde, merkez mahalle ve köy muhtarları Türk Hava Kurumu Niğde Şubesi tarafından  hazırlanan bir program çerçevesinde  Ankara Etimesgut’ta bulunan Türkkuşu tesisleri ve Eskişehir , Türk Hava Kurumu , İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde misafir oldular. Uçuş yaptılar,Toplanan Kurban Derilerinin nerelere gittiğini bizzat gördüler. 

Türk Hava Kurumu Niğde Şube Başkanı Muammer Çelik, Niğde Şube Saymanı Erhan Özkan ve Bor Şube Saymanı İlker Türker öncülüğünde ve rehberliğinde, birkaç gün önce Ankara’ya hareket eden Muhtar Kafilesi, yol boyunca hem birlikte sohbet etti, ve mahalleleri hakkında görüş alış verişinde bulundular. Muhtarlar yolculuklarının ilk durağı olan  Ankara, Etimesgut THK Türkkuşu tesislerine sabah saatlerinde ulaştı. 31 kişilik Kafile birlikte sabha kahvaltısı yaptıktan sonra THK Türkkuşu Genel Müdürü Serhat Büyükayan muhtarları karşıladıktan sonra bir süre, Niğdeli Muhtarlara tesis ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçe merkez ve köy muhtarlarına, Havacı Pilotlar ve Teknisyenler tarafından, Tesis havaalanı hangarında Yangın Söndürme Uçakları ve diğer uçaklar hakkında bilgi amaçlı tanıtım yapıldı.Tanıtım ve bilgilendirmeleri büyük bir dikkatle yerinde inceleyen Muhtarlar, Türkkuşu Tesislerinden, Hava Kuvvetleri Müzesini de ziyaret ettiler. Bu ziyaret esnasında, Ankara’da ikamet eden, Bor doğumlu Emekli Pilot Binbaşı Ömer Tutum’lu da hemşerilerine hoş geldin diyerek gezilerinde  hemşerilerini yalnız bırakmadı.Askeri Hava Müzesinde, dünden bu güne havacılık tarihini, havacılık ekipmanlarını ve uçakları gören muhtarlar, müzede gösterilen video sunumuna katıldılar. Hayatlarında ilk kez Fantom F-4 tipi savaş uçağı kokpitinde poz vermeyi de unutmadılar.

Ankara programının bir diğer ayağı olan Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir ziyareti oldu. Niğde’li Muhtarlar Büyük Önder Atatürk’ün huzurunda, toplu olarak saygı duruşu yaparak birlikte dua okudular. Anıtkabirin diğer bölümlerini de büyük bir dikkatle gezen muhtarlar, buradan Türk Hava Kurumu Müzesi ziyaretini de gerçekleştiren kafile programın Ankara safhasını bitirerek, Eskişehir Türk Hava Kurumu Tesislerine gitmek üzere yola çıktılar.

 Eskişehir , Türk Hava Kurumu , İnönü Havacılık Eğitim Merkezinde,Muhtarlara Tesis hakkında ve Tesisde verilen Paraşüt, Model Uçak ve Motorsuz Uçak olarak da tabir edilen ve halk arasında anılan ‘Planör’ isimli hava aracı kursları ile ilgili bilgi verilerek Tesis gezdirildi. Ücretsiz ve 18 yaş üzeri herkesin katılabileceği kursları ve kursiyerleri de gören muhtarlar ayrıca Planör  ile Eskişehir  semalarında uçuş yaptı.Muhtarların, bu hava aracı ile uçuş yapmanın verdiği heyecan yüzlerinden okunuyordu.

 Ankara ve Eskişehir tesislerine ziyarete giden Niğde Kafilesinde , Türk Hava Kurumu Niğde Şube Başkanı Muammer Çelik THK Saymanları Erhan Özkan ve İlker Türker, Niğde Merkez ve köy muhtarları katılırken. Geçen yıl Bor İlçe muhtarlarına yönelik gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu ziyaretinde Hava Fotoğrafı ve Görüntülerini çeken ve haberleştiren Gazeteci-Yazar Dâhi GEDİK ziyaret programlarına, Hava Fotoğraf ve Görüntüleme Çekim Tecrübesi sebebi ile THK Yetkilileri tarafından ÖZEL olarak davet edildi.

8 Ekim Cumartesi günü akşam saatlerinde dönüş yapan Niğde Kafilesi yolculuk ve ziyaretler boyunca hiç bir sıkıntı ve sorunla karşılaşmadılar.

 

Editör: TE Bilişim