Irak’ın Selahaddin kentinin Tuzhurmatu İlçesinde Türklerin yüreğini kanatan bir saldırı meydana geldi.  Irak Türkmen Cephesi Başkan Yardımcısı Ali Haşim Muhtaroğlu, Selahaddin eski Vali Yardımcısı Ahmet Koca ile birlikte 13 kişi hayatını kaybetti,71 kişide yaralanmıştı. 


Niğde Ülkü Ocakları öncülüğünde, Doğu Türkistan ve Irak'ın Tuzhurmatu kentinde meydana gelen bombalı saldırılar sonucu hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.


Dışarı camiinde Cuma namazı sonrası kılınan gıyabi canaze namazına 
MHP İl Başkanı Hakan Er, Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Kızıl , MHP Belediye Başkan Aday Adayı Fikret Çıtırgı, Bor Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Koral ve vatandaşlar katıldı.


Namazın ardından açıklama yapan MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er, saldırı sonrası hayatını kaybeden Türkmen vatandaşları andıklarını belirterek, "Hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah bir daha bu gibi saldırıları yaşatmasın" dedi. 


Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Kızıl ise Irak'ın kuzeyinde, Türkmen halkın yaşadığı insanlık dışı eylemleri kınadıklarını, nerede insanlık üzerinde bir eziyet varsa yanlarında olduklarını aktardı.
















Editör: TE Bilişim