İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Niğde genelinde ki 5 gölete 64.000 adet Sazan cinsi yavru balık bırakıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi”  kapsamında Antalya ili Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin edilen 64.000 Adet Sazan cinsi yavru balıklar; Niğde Merkez İçmeli Göletine  16.000 adet, Çamardı Kamışlı Göletine  11.000 adet, Ulukışla Gümüşköy Göletine 10.000 adet ve Bor Gökbez ve Bahçeli Göletlerine 27.000 adet  Olmak üzere toplam 5 gölete  64.000 adet yavru Sazan balıkları bırakıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat TÜRKMEN; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız  Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün “Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi”  kapsamında Antalya ili Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin edilen 64.000 Adet Sazan cinsi yavru balıklar Bakanlığımız Staratejik Kalkınma Planı doğrultusunda ilimizde ekolojik dengenin korunması ve zenginleştirilmesi için bu sene Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin ettiğimiz 64.000 adet Yavru Sazan Balıkları  göletlerimize bıkıyoruz. Bu balıkların seçimini yaparken gölete bırakacağımız çeşitlerin gölette var olan diğer balıkları yok etmeyen,  yada gölette var olan çeşitlerin gölete bıraktığımız balık çeşitlerini yok etmeyen olmasına dikkat ediyoruz. Bu balıklar yaklaşık bir yıl sonra tüketilebilir büyüklüğe ulaşacaklardır ve aynı zamanda çoğalabilir hale gelecekler ve nesillerini devam ettireceklerdir. İnsanlarımızı ben boş vakitlerinde amatör olta  balıkçılığı yapmaya , doğa ile çevre ile daha çok zaman geçirmeye davet ediyorum. Gölde tuttukları balıklarla göl kenarında aileleri ile birlikte piknik yapsınlar, mutlu olsunlar.  dedi. 

 
Editör: TE Bilişim