Türkiye Radyo Televizyon Kurumu için Yıldızlar Tanıtım Organizasyon tarafından hazırlanan ve yapımcı Hasan Yıldız’ın yönetmenliğini yaptığı yarışma programı Kripteks, 12-13 Ocak 2013 tarihlerinde Niğde Üniversitesi’ne  konuk oldu.


Heyecan ve gerilimin hiç eksilmediği ayrıca hız, analitik zekâ ve pratik düşünmeye dayalı olan yarışmada bu kez üniversitemiz öğrencileri yarıştı.

Niğde Üniversitesi  Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gören yarışmanın elemelerde finale kalarak yarışmaya hak kazanan Zeynep Şeyma Çiftçioğlu ve Büşra Varol isimli öğrenciler  kıyasıya mücadele etti.  

Yarışma başlamadan önce Zeynep Şeyma Çiftçioğlu ve Büşra Varol’a  birer şifre ve ulaşım masrafları için harcamak üzere 100’er TL para verildi. Her yarışmacı, başlangıç noktasından itibaren bahsedilen hedefte kendisine ait bir şifre kutusunu bularak karşısına çıkan üç farklı şifreyi çözdükten sonra şifrelerde gösterilen Niğde’nin çeşitli yerlerindeki hedeflere ilk önce ulaşmak için çalıştı.

Yarışan 2 kişiden  1’inin  kazanacağı ve 500TL'lik para ödülü ile ödüllendirileceği yarışma programı yakında TRT Okul ekranlarında olacak. 


 








Editör: TE Bilişim