Sakatlar Derneği Niğde şubesi 2. Olağan kongresini 25 Mart 2012 Pazar günü yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.



 Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve Merkez Yönetim Kurulu üyeleri Necla Toker ve Havva Yılmaz’ın da katıldığı Kongre Sakatlar Derneği’nin bahçesinde gerçekleşti. Kongrenin Divan Başkanlığını da yapan Genel Başkan Şükrü Boyraz yaptığı konuşmada; Niğde Sakatlar Derneği Şubesinin faaliyetlerinden övgüyle bahsederek, bu çalışmaların diğer şubeler için de örnek olacak nitelikte olduğuna dikkat çekti.

Poyraz ; “ Engelliler olarak eve kapanmayınız. Sokaklara çıkınız ki, bizlerin varlığı hissedilsin ve sokaklar, caddeler, iş yerleri, ulaşım araçları vb. düzenlenirken bizlerin özellikleri dikkate alınarak düzenlemeler yapılsın. Eğer siz eve kapanırsanız kimse varlığınızı hissetmez ve doğal olarak da bizlere göre düzenlemelerin yapılması unutulabilir.

Engelliler olarak birlik ve beraberlik içinde hareket etmelerini ve haklarını sonuna kadar aramaları gerektiğini belirten Genel Başkan, çalışmalarından dolayı Şube başkanı Songül Çalışkan’a üyelerin huzurunda teşekkür etti.

 

Kongrede yeniden başkanlığa seçilen Songül Çalışkan ise yaptığı teşekkür konuşmasında, kendisini oybirliğiyle tekrar başkanlığa seçtikleri için kongre üyelerine ve kongreyi onurlandırdıkları için Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz ve Merkez Yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini iletti.


 








Editör: TE Bilişim