“Çevreye Saygı, İnsana Saygı” konulu proje kapsamında 5 ülkeden Niğde’ye gelen öğrenciler çevre bilinci oluşturmak için Niğde meydanında gösteri düzenledi. 

Niğde’nin Ulukışla Kaymakamlığının Avrupa Birliği projesi kapsamında ulusal ajans tarafından kabul edilen “Çevreye Saygı İnsana Saygı” projesi kapsamında 5 farklı ülkeden gelen 54 kişi Niğde Kent Meydanında Çevreye toplumsal duyarlılığı arttırmak için bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından çevreci gençler Niğde Bağları Türküsüyle eğlendi.

“Çevreye Saygı İnsana Saygı” projesi kapsamında İtalya, Litvanya, Estonya, Romanya, ve Bulgaristan dan Niğde’ye gelen gençleri ilk olarak Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, İl Genel Meclis Salonunda kabul etti. Yüksel, burada öğrencilerin Türkiye’deki çevre bilinci ile ilgili sorularını yanıtladı.

Ulukışla Kaymakamı Ferhat Atar ise projeyle ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Proje kapsamında Niğde Valiliği ziyaretinde bulunduk. Çevreye toplumsal duyarlılığı arttırmak için gösteri yapacaklardır. Bu proje Avrupa birliği tarafından finanse edilmektedir. 5 ülkenin ortaklığı vardır. 3 üniversite, 1 belediye, 1 sivil toplum örgütü , Türkiye’den de Ulukışla Kaymakamlığı olarak projenin ortağıyız. 5 farklı ülkeden yaklaşık 54 kişi Ulukışla’da misafir ediyoruz. Projenin amacı çevreye karşı toplumsal duyarlılığı arttırmaktır. İnşallah bu projenin amacına ulaşacağına temenni ediyoruz” diye konuştu.

“Çevreye Saygı İnsana Saygı” projesi kapsamında İtalya, Litvanya, Estonya, Romanya, ve Bulgaristan dan Niğde’ye gelen gençleri 10 gün boyunca Niğde’nin tarihi güzelliklerini gezecek.

Niğde'de 11 tane tüzüğünde çevrecilikten bahseden dernek var. Bir tane de  platform var.  Ancak bir tanesi hariç Akkaya Barajı çevre kirliliği konusunda  bir tek demeçleri dahi yok. Gençlerden oluşan bu grup çevre için şuan Niğde'de ancak hiç birisinin Akkaya'dan haberinin dahi olmadığını iddia ediyoruz. 10 gün boyunca Niğde'deler  Akkaya'ya yolları düşecek mi? Bor yolundan geçerken ağır b.k kokusunun farkına varacaklar mı? 



http://www.borhaber.net/yasam/nigde-meydaninda-cevreye-saygi-gosterisi-h17626.html

Posted by Bor Haber on 14 Ağustos 2015 Cuma
Editör: TE Bilişim