Niğde Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 60. Yılını kutluyor.

Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Taygur ; 1953 yılından bugüne hizmetlerini sürdüren, örnek kooperatifler listesinde bulunan ve güçlenmeye devam eden kooperatifimize can veren, emek veren, omuz veren herkesi saygı ile anıyor ve selamlıyorum.”dedi.

 

 

Turgut Taygur açıklamasında ; 60 yıl önce yani 1953 yılında büyük bir mücadele ve fedakârlıklarla kurulan ve bugüne kadar örnek kurumlar arasında bulunan, 60 yıldır Niğde esnaf ve sanatkârına hizmet ederken, o yıldan bu yana binlerce esnafa tam destek veren ve yanında olan kooperatifimiz bugünde ilk gün ki gibi aynı şevk ve heyecanla işleyişine devam  ediyor. Çünkü Niğde esnafı iyi ve faydasına olan her ne var ise hak ediyor.

 

İlk faaliyetine başladığı günden buyana her geçen gün güçlenerek büyüyen Kooperatifimiz 2012-2013 yılı içerisinde ve devamında hizmet vermek anlamında bir çok yeniliğe de imza attı. Kooperatif ortaklarına, kredi limitleri, kredi vade ve taksitleri, ödeme şekilleri, avantajları ve daha birçok yenilik ve uygulama konusunda köy, kasaba merkez esnaf ziyaret ve toplantılarıyla bilgiler verdik. Bu çalışmalarımızın meyvesini ise her geçen gün almaktayız. O zamanın şartları ile kurulan kooperatifimiz bugün daha modern ve donanımlı binasında kendini geliştirerek büyümeye devam ederken, esnaf ve sanatkarlarımızın her türlü talebine cevap verecek, hizmet üretecek durumdadır. Her türlü şartta 60 yıldır esnafın yanında olan kooperatifimiz 2013 yılı itibariyle 60’ncı yılı kutlarken çalışmalarına da diğer taraftan aralıksız devam ediyor. 

 

Bu gurur Niğde esnafınındır. 60 yıl önce Niğde de sayılı esnaf ve sanatkâr bulunurken bugün ise kullandırdığımız krediler ve destek ile binleri aşmaktadır.  Bugünden sonrada esnafımıza daha güçlü daha iyi destek ve hizmet vermek kooperatifimiz ve yönetimimizin birinci vazifesidir. Bizlerde bu vazifenin kutsallığıyla her zaman yanlarındayız. Çünkü bu başarı en küçüğünden en büyüğüne tüm esnaflarımızla birlikte hepimizindir. Bu kurumda binlerce esnaf ve sanatkârın hakkı ve emeği var. Kooperatifimiz, içinde bulunduğumuz büyük ailenin ayakta kalması ve yaşayabilmesinin teminatıdır. Kurumumuzu yaşatmak ve daha da geliştirmek her birine ayrı saygı duyduğumuz esnafımızın alın terinden ve helal kazancından geçer.

 

Çünkü bu güzel ülkemizin can damarı esnaf ve sanatkârın ta kendisidir. Zaman zaman ekonomik zorlukta ayakta durmak için çaba harcayan esnafımız her defasında kendini Kooperatifin desteği ile yenilemiş ve geliştirmiştir. İşte kooperatifçiliğin gereği de budur. 60 yıldır olduğu gibi Kooperatifimizin amacı; aynı sosyal çevrede, meslekte ve hayat ölçüleri içinde olan ortaklarının ihtiyaçlarını karşılamaktır. Kooperatifimiz amacına ve kaliteli hizmete ulaşabilmek için “eşitlik” ve “adalet” ilkelerine göre hareket etmektedir. 1953 yılından bugüne hizmetlerini sürdüren, örnek kooperatifler listesinde bulunan ve güçlenmeye devam eden kooperatifimize can veren, emek veren, omuz veren herkesi saygı ile anıyor ve selamlıyorum. 


 

Editör: TE Bilişim