Niğde Üniversitesi öğrencileri hafta sonlarını Erciyes’te kayak yaparak geçirdi. Özel bir tur firmasının düzenlediği geziye ilgi oldukça yoğun oldu.


 Haber-Yorum : Fatma TAN

6 otobüs ve 175 kişi ile Erciyes’e çıkarma yapan Niğde Üniversitesi öğrencileri güzel bir gün geçirmenin verdiği mutluluğunu taşıdılar.

 

Sabah 8.30 da Niğde’den çıkan araçlar yol boyunca çeşitli yerlerde durarak ta geziye gidenlerin farklı yerleri görmesini sağladılar. 10.30 da kayak merkezine ulaşan öğrenciler kayak takımları ile kayak pistine giderken, ilk kez kayak yapacak olanların kayabilmek adına verdikleri mücadele komik görüntülere neden oldu. Birçok öğrencide kızakları tercih etti. Öğlen saatlerinde sucuk-ekmek molası veren öğrenciler kayak sonrası canlı müzik ile eğlenip oynadılar. Daha sonra Hacılar mevkiinde teleferik ile 1200 metre yüksekte sıcak bir salep içen öğrenciler son olarak ta Kayseri Form Alışveriş Merkezi’nde alışveriş yaptılar.

 NİĞDE NEDEN İLGİSİZ

6 otobüs 175 öğrenci Niğde’den Kayseri’ye kayak ve alışveriş için gitti. Bu durum bizlere Neden Niğde’de bunlar yapılamıyor sorusunu tekrar sormamıza neden oluyor. Meydan Yaylası ilgisizlikten kaldı, Keten çimeni değerlendirilemez mi?, bizde de dağ var bizde de kar var ama iş yapan yok. Elimizdeki değerleri kullandırmayı başaracak gözü kara insanları bulmak imkânsız. Sonrada hepimiz Niğde neden böyle diyor konuşuyor ama hiçbir şey yapmıyoruz.

 

Güneyde olmasına rağmen Tarsus Karboğazı kayak tesisi yapılırken Niğde’ye yapılmaması hayli düşündürücü bir durumdur ve ister istemez Niğde’ye yapılması kimleri rahatsız eder dedirtmektedir.

 

 

Çamardı İlçesi’nde Aladağlar Milli park bölgesi doğa turizmi (trekking, kayak, dağcılık-kayak turları) açısından en önemli bölgedir ve dünya çapında ün yapmaya elverişlidir. Ayrıca bu alan avcılık turizmine de ev sahipliği yapabilecek bir pozisyondadır.

 

Ne yapmak gerek?

 

Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki ilk çiviyi çaktınız mı inşaatı bitirmiş saymalısınız. Biz Niğde olarak ilk çiviyi çakmayı bile başaracak yöneticileri seçemedik.  

Niğdeli olarak ilk fiyaskoyu bizler verdik. Artık buna dur demek ve bu şehrin kaderini değiştirmek gerektiği kanaatindeyiz.

 

 

ALIŞVERİŞ MERKEZİMİZ BİLE YOK

 

Kayseri Form Alışveriş merkezi; alışveriş olarak insanlara pahalı gelecek bir yer ama buna rağmen çılgınca alışveriş yapanlar oldu neden? Çünkü istedikleri ürünleri orada hem bir arada buldular hem de bulmuşken kaçırmak istemediler.

 

“Medeniyetler şehri” ve “marka şehir” sloganı ile boy gösteren belediye başkanları bile hafta sonunu Kayseri Form’da alışveriş yaparak geçirdi. Peki neden Niğde’de buna benzer bir yer yok. Sadece bir öneri olarak şunu söylemek istiyorum; Eski yetiştirme yurdunun olduğu yer güzel bir alışveriş merkezi haline getirilemez mi? Artık Niğde’den sermaye göçüne dur demek lazım…

 

 

Editör: TE Bilişim