Niğde Dostluk Derneği Cumhuriyetin 100. Yılını da kutlayacağımız 2023 yılında yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere dostlarla merhaba adı atlında kahvaltı programı düzenledi. Dernek üyelerinin yoğun katılımı ile düzenlenen toplantıda derneğin çalışmaları ve gelecek planları ele alındı. 


ESİRGEN VERİMLİ BİR YILI TAMAMLADIK
Programda bir konuşma yapan Niğde Dostluk Derneği Başkanı Selma Esirgen, dernek olarak 2022 yılını oldukça aktif, verimli ve keyifli bir şekilde tamamladıklarını belirterek, “2023 yılı pek çok anlamda hepimiz için özel bir yıl olacak. Cumhuriyetimizin 100. Yılında gerçekleştirmeyi planladığımız etkinliklerimizi sizlerle paylaşmak ve yeni yılı birlikte karşılamak amacıyla bu kahvaltı programında buluşmak bizleri çok mutlu etmiştir” dedi. 


GÜZEL PROJELERE İMZA ATTIK
Konuşmasının devamında Niğde Dostluk Derneği olarak 2022 yılında güzel projeler yaptıklarını belirten dernek başkanı Esirgen; “Derneğimiz 2022 yılını güzel projelerle geçirdi. Niğde Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nden dekanlığın seçtiği 3 öğrencimizi kardeş şehir Melle’de bir hafta aktif olarak önlerindeki hayatlarında onlara yön verecek saha çalışması yapmalarını sağladık. Bu projede bizlere destek olan katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara, projenin hayata geçmesinde her adımında bulunan Seher Mandacı Şahin ve Sıdıka Tuğrul’a sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. 


DERNEĞİMİZİN GEÇMİŞİ 90’LI YILLARA DAYANIYOR 
Niğde Dostluk Derneği’nin Niğde ile Melle şehrinin kardeş şehir olması ile birlikte resmiyet kazandığını belirten Başkan Esirgen, “Derneğimiz her ne kadar genç görünse de temeli 90’lı yıllara dayanıyor. Almanya’nın Melle Şehri ile Niğde’nin kardeş şehir olması ile resmiyet kazanmıştır. Belediyelerin değişebileceği düşünülerek Melle de Türk Alman Dostluk Grubu (DTAK) bu dostlukta büyük emeği olan Horst Panchyrz tarafından kurulmuştur. 


Niğde’de de Ayten Soylu’nun başkanlığında HÜTTÜRK Türk Alman Dostluk Derneği’nin Niğde Şubesi kurulmuştur. Çok başarılı çalışmalar yapılmış, el ele kalp kalbe sloganı ile yola çıktık. 150’ye yakın öğrenci için değişim programı yapılmış olup 20 kadar da aile değişimi olmuştur. Buradaki amaç karşılıklı kültürlerin değerlendirilmesi, ön yargıların yıkılması özellikle gençlerimizin ufkunu açacak yabancı dilin önemini anlatacak sanatın evrensel olduğunu göstermekti. 


Bu kapsamda, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi çok sesli korosu konserler verdi. Niğde Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Anadolu Tekstil Lisesi, Bor Anadolu Lisesi ve yetiştirme yurdu ile çok çeşitli çalışmalar gerçekleştirdik. Yetiştirme yurdundan başarılı öğrencilerden oluşan grup Almanya’daki ulusal gençlik kampına gönderilmiştir. 


Ayten Soylu’nun başkanlığından sonra bir dönem Radiye Cankürtüncü başkanlık yapmıştır. 2006’dan itibaren başkanlık görevini şahsım yürütüyor. Bu derneğimiz yurt dışına bağlı olduğu için yerel derneklere izin verilmesi ile HÜRTÜRK derneğini kapattık ve 2017 yılında Niğde Dostluk Derneği olarak yeni dernek kurduk” şeklinde konuştu. 


FARKLI BAKIŞ AÇISIYLA YOLA ÇIKTIK
2017 yılında kurulan Niğde Dostluk Derneği ile birlikte farklı bir bakış açısıyla yola çıktıklarını belirten Dernek Başkanı Selma Esirgen, “Bu dönemde farklı bir bakış açısıyla yola çıktık. Üniversite öğrencilerinin yurtdışında özellikle kardeş şehir Melle’de staj yapmalarını sağlamak istiyoruz. 3 öğrenciyle başladığımız bu yola sizlerin de desteğiyle 10 öğrenci olarak devam etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Valilik'ten 'ZİRAİ DON' uyarısı Valilik'ten 'ZİRAİ DON' uyarısı

Editör: TE Bilişim