Niğde'nin Çiftlik ilçesi şeyhler köyünden Şair ve nasihat adlı kitabın yazarı Cumali Çevik, Aslen Kahramanmaraş ili Andırın ilçesinden olan yazar şair Kazım Temur Hasan Korkmaz'ı Niğde'nin Bor ilçesinde bağ evinde birbirlerine kavuştular.

"Profosörmü ? Kitap yüklü Eşşekmi ?" isimli şiir kitabını çıkaran Şair-Yazar Hasan Korkmaz, kitabını çıkarırken duygu dolu heyecan yaşadığını söyledi. Uzun yıllardır kendilerince şiir karalayan Hasipoğlu Cumali Çevik'in kitaplarının çıkmasında büyük emek gösteren Korkmaz, şiirin birleştirici gücünün olduğunu vurguladı. Korkmaz, “Yıllardır içimde biriktirdiğim duyguları satırlara döküyorum. Her satırda aynı heyecan ve duygu ile gönüllere hitap ediyorum. Bu sefer kendi kitabımı çıkarırken yıllardır şiir yazar arkadaşlarımada kitaplarını çıkarmaları için teşvik ettim ve onlar da eşsiz duygularını insanlarla buluşturdu” ifadelerini kullandı.

Nasihat adlı kitabın yazarı (Hasipoğlu) Cumali Çevik, kendilerini kitap çıkarmak için teşvik eden Şair-Yazar Hasan Korkmaz’a teşekkür ederek, “Yıllardır oraya buraya şiirlerimizi karaladık. İçimizde yaşanan duyguları anlatmanın en iyi yoluydu şiir bizim için. Sonra Hasan Korkmaz hocamızla tanıştık bizi şair ve kitaplara teşvik etti. Biz de en güzel şiirlerimizi toplayarak kitaplarımızı çıkardık. İnsanın içindeki duyguların başka insanların duygularına tercüman olması kadar güzel bir şey yok. Bundan sonra da elimizden geldiği kadar duygularımızı şiir yoluyla anlatmaya çalışacağız. Bize desteklerinden dolayı Şair ve Yazar Kazım Temur ve Hasan Korkmaz hocama çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Andırın dan Niğde'nin Bor ilçesine gelen Şair ve yazar Kazım Temur ise, "Birbirinden iki güzel insanı ziyaret etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bugün burada istişarelerde bulunmak için burdayım. İnşallah çok verimli görüşmelerimiz oldu. Bizler gittiğimiz yerlerde kendimizden ziyade okuduklarımızı ve büyüklerimizden gördüklerimizi anlattık. Bizi misafir eden başta şair ve yazar Hasan Korkmaz ve Cumali Çevik' e çok teşekkür ederim" şeklinde ifadelerinde bulundu.

Editör: TE Bilişim