Niğde’de Polis Teşkilatının Kuruluşunun 166. Yılı kutlandı. Kutlamalarda renkli görüntüler vardı.

Haber : Sadi Yılmaz

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan 166. yıl kutlama törenleri, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.
 
Niğde Valisi Alim Barut, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Ağır Ceza Reisi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Öztürk, Niğde Askerlik Şube Başkanı Yarbay Kadir Okyay, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karaca, Melle Kenti İlçe Emniyet Müdürü Wilhelm Voelller,  Lefkoşa Polis Müdürü Pervin Gürler ile çok sayıda polis, öğrenci ve vatandaşın katıldı.

Törende konuşma yapan Niğde İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, Niğde’de son zamanlarda yapılan başarılı operasyonlarla Polisin sokakta hâkimiyetinin arttığını belirterek: “bu çalışmalarda destek olan amirlerimize ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Halkımızı polisi sevmeye, polisi anlamaya ve polise yardıma çağırıyorum” dedi.

Niğde Valisi Alim Barut ise yaptığı konuşmada şunları dedi: “Polisin en temel görevi güvenli yaşamayı,  rahatı,  huzuru sağlamak insanlara bu hizmeti vermektir. Bizde yıllardır güven ve huzuru için çalışıyoruz. Polis teşkilatı son yıllarda eğitim seviyesini, olaylardaki müdahaledeki bakış acısına değiştirdi ve insana önem veren insan haklarına saygılı bir teşkilat yapısına kavuştu. Yani artık polis güler yüzlü halini insanlara tanıştırdı. Polis teşkilatımız anayasamızda belirtilen Cumhuriyetimizin temel ilkelerine, Atatürk inkılâplarına saygılı halkına güven veren bir teşkilat olarak nice yıllara faaliyetlerini sürdürecektir”.Konuşmaların ardından Polis Haftası etkinlikleri boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Polis öğrencileri ve polis araçlarının tören geçişi alanı dolduran vatandaşlardan uzun süre alkış topladı.

Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından davetliler topluca Hüdavent Hatun Sosyal Salonunda hazırlanan kermese katıldı. Hüdavent Hatun Parkı içerisinde hazırlanan Emniyet Kemerinin önemini vatandaşlara anlatmak maksadı ile hazırlanan ve makine üzerine yerleştirilmiş bir otomobilin takla atması simülasyon gösterisi vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi. Otobilin içerisine binen binen vatandaşlar 360 derece emniyet kemersiz ve emniyet kemerli olarak döndürülerek Emniyet Kemerinin ne kadar önemli olduğunu yaşayarak gördüler.

Geçtiğimiz günlerde kalp krizinden hayatını kaybeden Başkomiser Orhan Yelim’in vefatından dolayı programda olan müzik ve eğlence programı iptal edilmişti.
 
Not: Fotoğraflara fare ile tıklayın... Klavyenizdeki  Ok işaretleri ile diğer fotolara geçin... fare ile sürükleyin evinize götürün...


Editör: TE Bilişim