Niğde Belediyesi itfaiye araç filosuna kattığı; sadece beş büyükşehir belediyesinde olan 55 metrelik itfaiye aracının açılışında 4000 kişilik aşure dağıtımı yapacak. İtfaiye filosuna kazandırılacak olan araçların kurdele kesimi gerçekleştirildikten sonra vatandaşlara aşure dağıtılacak.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Muharrem ayı dolayısıyla Ömer Halis Demir Meydanı’nda perşembe günü 4 bin kişiye aşure dağıtacak. Bolluk, bereket, hoşgörü, paylaşım, şükrün ve birlikteliğin simgesi olan aşure geleneği bu yılda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nce yaşatılacak.

CAMİ VE OKULLARDA AŞURE DAĞITIMI
Niğde Belediyesi Muharrem ayı sebebiyle on gün boyunca camiilerde ve okullarda aşure dağıtımı gerçekleştirecek. Dışarı Camii,Ata Sanayi Camii, Niğde Evleri ,Sungurbey ,Kendirli, Hastane, Köy Hizmetleri, Ulu Camii, Hacı Şerife Pelit Camii, Talayhan Camii, Rahman Camii ve Çifte minareli camilerinde (14-21 Ekim) cuma günleri aşure dağıtımı gerçekleştirilecek. Okullardaki minikleri de unutmayan Başkan Akdoğan verdiği talimatla belirlenmiş olan okullarda aşure dağıtılacak. Aşure dağıtımı; Yavuz Sultan Selim Lisesi, Polis okulu, Endüstri Meslek Lisesi, 23 Nisan Havacılar ilköğretim Okulu, Dr. Sadık ilköğretim Okulu,Ticaret Lisesi, Nar Mahallesi ilköğretim okulu,Kanuni Sultan Süleyman Lisesi, Sakarya ilköğretim Okulu, 5 Şubat ,Cumhuriyet, Anadolu Lisesi, İmamhatip lisesi ve Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde öğrencilere aşure  ikram edilecek.

Niğde Belediyesi'nin İtfaiye Müdürlüğü' ne kazandırdığı sadece 5 büyükşehir belediyesinde bulunan, son teknolojiyle donatılmış 55 metre merdivenli itfaiye aracının ve beraberindeki yeni alınan diğer araçların kurdele kesiminden sonra aşure dağıtılacak.

BAŞKAN AKDOĞAN’IN AŞURE GÜNÜ MESAJI
Başkan Akdoğan Muharrem ayı dolayısıyla yayınladığı mesajında‘’ Aşure günü, içerisinde birçok manayı barındıran önemli bir geleneğimizdir’’ dedi. Geçmişte birçok önemli olayın meydana geldiği aşure gününün Niğde’ye ve tüm Türkiye’ye mübarek olmasını dileyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan "Yardımlaşmak ve paylaşmak bizim için her zaman ön plandadır. Ben bu vesileyle muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, ülkemiz ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bolluğun, bereketin ve aynı kazanda kaynayan farklı nimetlerin bize mesaj olarak verildiği aşure gününün hepimize iyilikler ve hayırlar getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim’’ ifadelerini kullandı.


 
Editör: TE Bilişim