Niğde Belediyesi “Evsel Atıkların Geri Dönüşümü” konulu serginin açılışı yapıldı.

 

Dünya Çevre günü münasebetiyle, Niğde Belediyesi ile Nuran İşmar tarafından ortaklaşa “Evsel Atıkların Geri Dönüşümü” konulu serginin açılışı gerçekleştirildi.

 

Açılışa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, Niğde Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Yerlikaya, Mustafa Yiğit, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan katıldı.

 

İl Kültür Merkezi Sergi salonunda açılan sergi 3 gün oyunca izleyicilerin gözlemlerine sunulacak.

 

Bu tür çalışmalara her zaman destek vereceğini belirten Başkan Akdoğan; “Bu sergi Niğde Belediye şemsiyesi altında ama Nuran İşmar hanımefendiyle ortaklaşa açtığımız bir sergi. Bu sergide kullanılan malzeme evsel atıklardan toplanıp onun geri dönüşümünün sağlanmasının bir örneğini burada hep beraber gördük. Hakikaten başarılı bir çalışma bu düşüncenin ortaya konması atıkların değerlendirilmesi bakımından rehber olabilecek bir çalışma. 1 ton gazete kâğıdının meydana getirilebilmesi için 8 tane ağacın kesilmesi gerekiyor. Yada gazete kâğıdından vazgeçer beyaz kağıda dönersek 18 tane ağacın kesilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu bakımdan da düşündüğümüz zaman hakikaten bu geri dönüşüm noktasında bireylerin daha duyarlı olması gerekliliğini vurgulamak gerekir diye düşünüyorum. Burada çocuklarımız başta olmak üzere herkesin ilgisini çekecek çalışmaların olduğunu hep beraber gördük. Ben bu bakımdan bu çalışmalara emek verenleri tebrik ediyorum. Niğde Belediyesi olarak Dünya Çevre Günü münasebetiyle de ve her zaman bu tür çalışmalara destek vereceğimizin bilinmesini istiyorum” şeklide konuştu.

 

Evsel atıkların değerlendirilmesi konusunda çalışmalarına destek veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden Nuran İşmar; “ Bu işe asıl başlamamın sebebi torunumla vakit geçirmek isterken ortaya görsel ürünler çıktı ve ben bunu sergilemek istedim. Belediyemize bir sunum gönderdim ve onlarda bu işe çok sıcak baktılar. Evsel Atıklar isimli bir proje geliştirdim ve Ocak ayından beri bu proje üzerinde çalışıyorum. Bu çalışma görsel olunca da sergileyip herkes görsün ve ev ekonomisine ve ülke ekonomisine katkıda bulunsun istedim.  Bu işin sadece yerel yönetimin işi olmadığına inanıyorum. Bu iş bir sosyal sorumluluk işi buna bağlı olarak herkesin çevre bilinci gelişmeli ve herkes çevreye duyarlı olmalı. Bizden sonraki nesillere çöp bir çevre bırakmamalıyız. Niğde Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.







Editör: TE Bilişim