Sosyal doku analizleri yapılarak sorunları yerinde saptamayı ve çözümleri kentte yaşayanlarla birlikte üretmeyi hedefleyen Niğde Belediyesi Kent Otomasyon Sistemi’ni oluşturuyor.

  

Niğde Belediyesi meclis salonunda düzenlenen Niğde Kent Otomasyon Sistemi (NİĞKOS) tanıtım toplantısına Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yanı sıra, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Niğde Belediyesi Başkan Yardımcıları Cengiz Ecemiş ve Yakup Yerlikaya, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı ve Kurum Müdürleri katıldı.

  

Kentin ve kentlinin envanterinin oluşturulması çalışmasını Niğde Kent Otomasyon Sistemi (NİĞKOS) projesinin temeline oturtarak önemli bir ilke daha imza atan Niğde Belediyesi belediye sınırlarının tamamını kapsayan saha ve envanter çalışması yapacak.

  

Bu sistemin alt yapısını oluşturmak için 3 yıl içerisinde, ortak sicil uygulaması, daha önce belediye hizmet binası içerisinde bulunan vezneler ile ödeme yapılırken şu an ise 9 banka ve dış hizmet birimlerinde bulunan veznelerden ödeme yapılmasının sağlanması, e-belediye uygulaması, 444 51 01 t-belediyecilik uygulamasına geçilmişti.

 

NİĞKOS olarak adlandırılan Niğde Kent Otomasyon Sistemi projesi ile Niğde’nin fiziksel şartları yerinde tespit edilerek, hem bu tespitlerde öne çıkan problemleri halkın katılımında çözmek, hem de şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik yapılanmasına ilişkin bilgiler elde edinerek katılımcı belediyeciliği öne çıkaran Niğde Belediyesi bilişim teknolojilerini en üst düzeyde kullanıldığı insan odaklı bir yapıya dönüşüyor.

  

NİĞKOS tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bugüne teknolojiye, bilime, iletişime önem veren bir belediye olma noktasında gerekli her türlü adımı attık. İnşallah bugünde yine hep beraber Türkiye’de sınırlı sayıda belediyede uygulanan Kent Bilgi Sistemi dediğimiz bilgi sisteminin Niğde Belediyesi’ne kazandırılmasıyla ilgili ilk adımı attık. Tabi bu bilgi sisteminin oluşması için 3 yıldır çaba gösteriyoruz. Bu çabanın neticesinde bu sistemin oluşabilmesi için bir alt yapı çalışması gerekiyordu bu alt yapıyı biz tamamladık. Şuanda da Kent Bilgi Sistemi’ne belli bir süre projenin gerçekleştirilmesiyle ilgili çalışma yürütülecek. Bu yılın sonunda da Niğde Belediyesi olarak Kent Bilgi Sistemi’ne tamamen geçmiş olacağız. Tabi bu doğrultuda 3 yıldır yaptığımız çalışmalardan belli başlı birkaç tanesini de söylemekte yarar var. Örneğin ortak sicil uygulamasına geçilmesi yani mükellef belediyemize geldiği zaman hem su tahakkuk servisinde hem emlak servisinde hem de diğer servislerde her türlü işlemini tek numarayla yani T.C numarası ile yürütme noktasında bir adım attık ve şu anda Niğde Belediyesi bu şekilde çalışıyor. Yine daha önce belediye binasının dışında hiçbir yerde veznemiz yokken bugün baktığınızda Niğde Belediyesi’nin 9 ayrı bankayla sözleşmesi var ve her isteyen vatandaşımız borçlarını Niğde Belediyesi hesabına ödeyebilir otomatik ödemeyle de bunu gerçekleştirebiliyor. Ayrıca bunun yanı sıra yüzme havuzundaki veznemizden bile Niğde Belediyesi’ne para ödeme gibi bir kolaylık var. Bunun dışında 444 51 01 telefon numarası ile Türkiye’nin her yerinden belediyemiz aranarak vatandaşımız belediyemize olan borçlarını ödeyebilir ve belediyemizden de her türlü bilgiyi alır. Bu alt yapıyı oluşturduk. Şimdi Kent Bilgi Sitemi’ne geçeceğiz. Örneğin, vatandaş Niğde Belediyesi’nin sitesine her hangi bir ilden girdiği zaman kendi arsasının durumunu görebilecek” şeklinde konuştu.








Editör: TE Bilişim