Niğde Fotoğraf Amatörleri Derneği (NİFAD), SODES tarafından finanse edilen ve proje ortağı Hüdavend Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ile yürüttüğü "SESSİZ FOTOĞRAF" projesi uygulama gezileri ile devam ediyor.


NİFAD Sessiz Fotoğraf proje öğrenci gezi etkinlikleri arasında yer alan uygulama gezilerinin ilki Hatay'a kültür ve fotoğraf gezisi düzenlendi. Sessiz fotoğraf proje ortağı Hüdavent Hatun İşitme Engeliler İlk Öğretim Okulu 25 işitme engelli öğrenci ile 25 proje gönüllü NİFAD üyesinin katıldığı gezi 50 kişi ile gerçekleşmiştir.


NİFAD Sessiz Fotoğraf uygulama gezileri Hatay, Gaziantep ve Kapadokya olmak üzere üç farklı destinasyonda gerçekleşecektir. İlk uygulama gezisi olan Hatay, proje katılımcılarını kültürü, doğası ve etnik yapısı ile büyüledi.


Hatay gezi programı çerçevesinde Karasu da yöresel kır kahvaltısı yapan proje katılımcıları kahvaltı sonrası Samandağa hareket ettiler. Samandağ'da Vakıflı Köyü, Hızırbey Köyü, Titus Tünelleri, Hz hızır Türbesi, Antakya merkez, St.Pierre Kilisesi, Uzun Çarşı, Habibi Neccar Cami, Harbiye Şelaleleri rehber eşliğinde gezilerek katılımcıların bol bol fotoğraf çekme fırsatları oldu.


NİFAD başkanı Mustafa Doğan ŞAHİNER; NİFAD Sessiz Fotoğraf proje çerçevesinde Hatay, Gaziantep ve Kapadokya 3 adet proje gezisi düzenlenecektir. Hatay gezisi NİFAD üyeleri için de ilk kez gidilen bir güzergahtı. İşitme engelli öğrencilerimize uygulamalı fotoğraf eğitimleri verme fırsatı bulduk. Bu 3 adet uygulama gezisini tamamladıktan sonra proje katılımcısı işitme engelli öğrencilerimiz ve NİFAD gönüllü üyelerine ait gezilerden seçilen 51 adet fotoğrafı sergileme imkanı bulacağız. Aynı zamanda sergilenen 51 fotoğraf katalog yapılarak Sessiz Fotoğraf projesi ve NİFAD derneğimizin tüm Türkiye'ye tanıtımı sağlanacaktır. NİFAD olarak sosyal sorumluluğumuzun farkında olarak engelli ve dezavantajlı arkadaşlarımızın kendilerini geliştirebilecekleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlayacakları projeler yapmaya devam edeceğiz dedi.






Editör: TE Bilişim