"Bozkırın tezenesi" olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 1. yılında Niğde Mahalli Sanatçıları Derneği'nin düzenlediği "Ahde Vefa" programı ile anıldı.

Niğde Belediyesi'nin katkılarıyla Derbent Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte 13 mahalli sanatçı, Ertaş'ın türkülerinden 23 eser seslendirdi.

Ertaş'ın sevilen bozlak ve türkülerinin seslendirildiği gecede, "Ah Yalan Dünya", "Neredesin Sen", "Doyulur mu" ve "Gitme Leylam" dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Dernek üyelerinden yaybüş (Bağlama ile cümbüşün özelliklerinin bir araya getirildiği enstrüman) ustası Adem Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Neşet Ertaş'ın ölümünün 1. yılında ahde vefa göstermek amacıyla bu geceyi düzenlediklerini ifade etti.

Tok, şunları söyledi:

"Yıllardır bize türkülerini veren Neşet Ertaş'ın türkülerini, derlemelerini, tekrar halkımızla paylaşmak ve yaşatmak adına, böyle bir program düzenledik. Ahd etmiştik vefa örneği olarak da gecemizi düzenledik. İç Anadolu Bölgesi olarak türkülerini en çok söylediğimiz Neşet Ertaş'tır. Ertaş'ın türkülerini Niğdelilerin de sevdiğini göstermek istedik. Ozanların türkülerini yaşatmak bizim boynumuzun borcudur. Biz mahalli sanatçılar olarak kendimizi kültür mirasçısı olarak tanıtıyoruz."

Programa AK Parti milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve davetliler katıldı.

Anma gecesi sonunda protokol üyeleri, mahalli sanatçılara teşekkür belgesi ve çiçek verdi.









Editör: TE Bilişim