Yaşam adı konmamış bir yokluktur. Var gibi akan geçen günlerden sonra ebedi yolculukla buluşur ve sonsuza uğurlanırsınız.

 Kitreli Belediye Başkanımız Abdullah Şener geçen yıl sonunda beklenmeyen bir şekilde vefat etmesine çok üzülmüştüm. Adam gibi adam dost bir insandı. Acısını hep hissettim. Çünkü sevdiğiniz bir insan ani vefat haberi insanı gerçek anlamda çarpıyor.


 Sabah telefonumu açtığımda kim vefat etmiş olabilir denilse hiç aklıma gelmeyecek bir isim Murat Zeren vefat haberi geldi. Bir an duraladım. Nasıl olur dediğimde trafik kazası ile vefat ettiğini öğrendim.  Gerçek anlamda üzücü ve acı veren bir duyum oldu. Murat Zeren ile yıllardır tanışırım.


    Murat Zeren ile yıllar önce Mustafa Kıran ile birlikte iken karşılaşıp tanışmıştık. Yıllar aktı geçti. Sonraları belediye Başkanı oldu.  Her daim saygısı ve efendi kişiliği ile karşıladı.  Başkan iken tavırları değişmedi. Niğde için düşünen ve Niğde için yararlı olan işlerde destek veren bir duruşu vardı. Kooperatif Başkanı iken de seçim döneminde de gidip sohbetler ettik. Her keresinde Niğde için düşüncelerini anlattı. Bizimde yaptıklarımızdan övgü ile söz ettik. Siyasi ayrım yapmadan Niğdelili olmanın önemine ve Niğde gelişmesine değer verendi. Son olarak geçtiğimiz ay Bahçeli Köşk’te Niğde Esnaf Kefalet Kooperatifi yöneticileri ile yemekte iken bende Niğde dışından misafirlerimle oraya gittim. Bizi görünce yine her zamanki centilmenliği ile bizi karşıladı. Bir süre sonra masamıza geldi. Uzun sayılacak bir sohbetimiz oldu. Çok konuyu konuştuk. Yaşamdan insandan siyasetten olan bitenden söz ettik.  Siyaset konusunda oldukça ilginç bir muhabettimiz oldu. Siyasette vefasızlığı anlattı. Duygularını düşüncelerini samimi bir şekilde paylaştı. Geleceğin Niğdesi için ortak birleştiğimiz noktalar vardı. Sonrası Babası Feridun Zeren yeni arşivden çıkardığı resimleri olduğunu onları bir geldiğimde bana iletmek istediğini de belirtti. Cumhuriyet dönemi Niğde kitabı için resimler yanında babası Feridun Zeren dönemi dâhil siyasi anıları ve anlatıları olacaktı. Olmadı. Son bir arada oluşmuş meğer.


 Niğde’de genç yaşında Belediye Meclis Üyesi ve ardından Niğde Belediye Başkanı oldu. 2012 Şubat ayında yapılan Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Kooperatifi genel kurul seçimi ile tekrar başkanlığa seçilmesi bir yerde zor olanı başarmaktı ve başardı.


 Niğde için düşünen, dostları ile kurduğu sıcak bağ ile sevilen bir değerdi. Acı can yakar üzer, yakınları bundan mutlaka çok daha fazla etkilenir ama ölümün yakışmadığı isimlerden oldu.


 Cenazesinde biliyorum ki Niğdelilerin yanında tüm siyasilerde orada olacak. En azından  memleketin insanı olmanın önemini, yaşamın bir an içinde beklenmedik biçimde sonlanmasını düşünüp birbirimizi daha çok sevip sayma gereğimizi umarım düşünürler.


 Yaşam dedğimiz bir an ile sınırlı. Güzel insandı, iyi dosttu, Başarılı siyasetçi idi ne varki beklenmeyen bir acı ile aramızdan ayrıldı. Niğde önemli bir değerini yitirdi.

Tüm dostlarına,ailesine, Niğde halkına başsağlığı diliyorum .Allah Rahmet Eylesin.