Niğde Belediye Eski Başkanı ve Sınırlı Sorumlu Niğde Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Murat Zeren’in ani kaybının büyük şok etkisi yarattığı Niğde’de hemen herkes yasta idi. Yaklaşık onbin kişi son görevini yerine getirmek için adeta çırpındı.

 

Niğde, Niğde olalı böylesine izdihamın yaşandığı cenaze törenine hiç tanık olmamıştı. Niğde protokolünün tam kadro katıldığı cenazede acı ve hüzün doruktaydı. Cenaze namazına yaklaşık onbin kişinin katıldığı gözlenirken Murat Zeren’e sevenleri büyük vefa örneği gösterdi.

 

Sabahın erken saatlerinde Murat Zeren'in vefatı münasebetiyle Kent merkezindeki camilerde sela verilirken kenti hüzün kapladı. Niğde Devlet Hastanesi morgundan alınan cenaze Niğde Belediyesi önüne getirilerek burada bir tören düzenlendi. Niğde Belediye Sarayı önünde tertiplenen törene gelenler alanı tıklım tıklım doldurdu.

 

Tören alanında vatandaşlara yakalarına takılmak üzere merhum Murat Zeren’in fotoğrafı dağıtıldı.  Yakasında Zeren’in fotoğrafı bulunmayan vatandaşlar ise, dağıtan görevlilerden temin ederek tören alanındaki yerlerini aldılar. Merhum Murat Zeren’in cenazesi Niğde Devlet Hastanesi morgundan alınarak omuzlar üzerinde salavatlarla Niğde Belediye Sarayı önüne getirildi.

 

Zeren’e büyük sevgi ve saygı ile bağlılıklarını yerine getirmek için gelen vatandaşlar adeta birbirleriyle yarışırcasına Cenazeyi omuzlamak istediler. Devlet Hastanesi morgundan alınan Murat Zeren'in cenazesi tekbirlerle Belediye önüne getirildi ve Türk bayrağı ile Belediye bayrağına sarıldı.

 

Niğde Belediye Eski Başkanlarından, S.S. Niğde Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı merhum Murat Zeren için Niğde Belediyesi önünde düzenlenen törende Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, NESOB Başkanı Fahri Eker, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz birer kısa konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini belirttikten cenaze duası yapıldı.

 

Merhum için verilen selanın yankılanması, yakalara Murat Zeren’in fotoğrafının takılması, omuzlara alınıp salavatlar getirilmesi, Belediye Sarayı önünde tören düzenlenmesi, Protokol erkanının tam kadro cenazeye katılması, törende yapılan konuşmaların özenle seçilmiş kelimelerden oluşan anlamlı cümleleri ifade etmesi Niğde ve Niğdelilerin kaderde, tasada ve kıvançta birlikteliğinin bir simgesi olarak yansıdı.

 

Cenaze törenindeki konuşmalarda dillendirilen cümlelerde yer alan şu ifadeler beni çok daha duygulandırdı:

 

“Üzüntümüz, acımız büyük, kederimiz büyük, sabretmesi çok zor bir olay. Niğde’miz, Niğdeli hemşehrimizin bağrına bastığı, aniden kaybetmiş olduğumuz Murat Zeren kardeşimizi bugün uğurlayacağız. Allah sabır versin.” “Ateş düştüğü yeri yakar. Bundan sonra bu kardeşimiz için dua etmemiz gerekiyor.” “Onun için yapılacak en güzel şeyin dua etmek olduğunu biliyoruz ve dua etmenizi diliyorum. Cenabı Allah mekanını cennet eylesin. Allah rahmet eylesin.”

 

47 Yaşındaki Murat Zeren’in cenazesi Belediye Sarayı önündeki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı Sungurbey Camine cenaze aracı ile götürüldü.  Zeren’in acısını paylaşmak amacıyla yüzlerce seveninin gönderdiği çelenkler, cami avlusuna intikal ettirildi. Sungurbey Camii iç mekanı cemaatle tıklım tıklım doldu. Merhum Murat Zeren’i uğurlamak için Sungurbey Camine yaklaşık onbin kişi akın etti. 

 

Sungurbey cami önündeki Pazar alanı, cenaze namazı için doldu taştı. Öğle namazının kılınmasından sonra cemaat dışarına çıkarak cenaze namazı için hep birlikte saf tuttu.  Cenaze namazı için tutulan saf, bedestenin başlangıç hizasına kadar uzadı.  Murat Zeren’in cenaze namazını Din görevlisi Mehmet Ali Şafak yaklaşık onbin kişinin katılımı ile kıldırdı. Cenaze alanında çok sayıda kadınların bulunması dikkat çekti.

 

 

 

Editör: TE Bilişim