Niğde’de 12 yaşında antika eşyalarına olan merakıyla başladı ve 40 yıldır biriktirdiği eski antika eşyaları açtığı dükkanında sergiliyor . 52 yaşındaki Ahmet Duran Tekin, antika eşyalarının yanı sıra dükkanında yaklaşık 500’e yakın plak’ın bulunduğunu söyledi.

12 yaşında eski paraları toplayarak başlayan ve 40 yıl sonra topladığı antika eşyalarla antika dükkanı açan 52 yaşındaki Ahmet Duran Tekin; “ Benim çocukluktan beri antika eşyalarına karşı bir merakım vardı. Antika eşyaları toplarken antika aldığım yerlerde plakları gördüm ve almaya başladım. Bu şekilde plakta toplamaya başladım. Şuana kadar yaklaşık 500’e yakın elimde plak bulunuyor. Topladığım plakları il merkezinde bulunan antika dükkanımda sergiliyorum antikalarla birlikte. Ben antika eşyaları alıp satıyorum. Elimde bir gramofon vardı 2 ay önce sattım. Dükkânımda 500’e yakın plakım var, plakçalarım var. İyi plakları kendime ayırıyorum diğerlerini isteyen müşterilere satıyorum.  Antika eşyarı çocukken yani 12 yaşında başlamıştım eski paraları toplayarak şimdilerde ise topladığım antika eşyaları açtığım antika dükkânımda satıyorum” dedi.

eşinin bu işi yapmasını istememesine rağmen yaptığı antika işini bırakamadı. Topladığı antika eşyaları koyacak yer bulamayınca evinin bir odasına antikacı dükkanı açtı. Tüm gününü burada geçtiğini, eski eşyaların çocukluğundan beri ilgisini çektiğini ifade eden Tekin, "Şu anda elimde birçok eser mevcut. Ve ben bu odaya girdikçe mutlu oluyor vaktimi burada geçiriyorum. Benim abimin define merakı vardı. Abim evdeki büyüklerle konuşurken bende onu dinlerdim. Dinlerken bende merak sarmaya başladım ve büyüdükçe tarihi ürünleri toplamaya başladım. Gittiğim bitpazarlarından tarihi eşyalar toparlardım. Eşim benim antika işleriyle uğraşmamı istemezdi fakat bende bu çocukluk aşkı olarak gelişti. Dağları gezmeyi çok seviyorum ve merakım da olduğu için bu işi kendimi verdim. Yavaş yavaş antika eşyaları biriktirmeye başladım. Bit pazarlarından, eskicilerden, katıldığım müzayeden aldığım ürünler ve vatandaşlardan satın aldığım ürünlerle kendime küçük bir dükkan açtım. Antika ürünleri alıp satmaya çok küçük yaşlarda başladım. Bunlar haliyle birikti ve artık kendime ait bir dükkanım var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim